ΑCCEPT και Οικολογία

6 posts / 0 yeni
Son gönderi
nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41
ΑCCEPT και Οικολογία

Μετά από το τραγικό ατύχημα, το οποίο έθεσε εκτός λειτουργίας τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμο Βασιλικού, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να πάρουμε κάποιες πράσινες αποφάσεις ως LGBT κοινότητα.α) Προτείνω όπως το σωματείο απευθύνει επιστολή προς όλα τα LGBT clubs/bars στην οποία να εισηγείται η μουσική να παίζει σε χαμηλότερες στάθμες. Έτσι, θα γίνεται οικονομία ρεύματος. Επιπλέον θα ήταν καλό να ζητήσουμε από τα LGBT bar/club να κλείνουν στις 3 και όχι στις 4. Έτσι, θα καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.β) Tέρμα το ηλεκτρονικό φλερτ! Προτείνω να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το ΙRC ή να το χρησιμοποιούμε σε μια πιο οικολογική version. Συγκεκριμένα, στο IRC βλέπεις ένα nick-name και πιάνεις κουβέντα μαζί του. Η οικολογικότερη μορφή του είναι η εξής: πηγαίνεις σε ένα LGBT bar/club και βλέπεις τους θαμώνες (όπως βλέπεις τα nick-names στο IRC). Αν σου αρέσει κάποιος, πας και του μιλάς (με τη φωνή σου, όχι με το πληκτρολόγιο του pc που θέλει ρεύμα για να λειτουργήσει).
Ωστόσο, εδώ προκύπτει ένα πρόβλημα: στο IRC τα nick-names είναι μεμονωμένα και όχι ομαδοποιημένα.  Πρέπει λοιπόν στα bar/club να κάνουμε μια προσομοίωση του IRC. Δηλαδή, αντί να βγαίνουμε με παρέες, να βγαίνουμε μόνοι μας. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να αλληλοπροσεγγιστούμε, όπως γίνεται στο IRC.γ) Εφόσον τα club θα κλείνουν στις 3, ο χρόνος θα είναι περιορισμένος, άρα πολύτιμος.Επομένως, το φλερτ είναι οικολογικότερο όταν γίνεται ασταμάτητα. Εξάλλου, σ' αυτό θα βοηθά και το γεγονός ότι η μουσική θα παίζει χαμηλότερα (βλ. πιο πάνω). Δηλαδή, αντί να επιστρέφουμε από το LGBT club στο σπίτι η ώρα 5 το πρωί και να ψάχνουμε να βρούμε καποιον επειγόντως από το IRC ή το Gayromeo, θα ψάχνουμε από πριν όση ώρα είμαστε μέσα στο club.  Έτσι, το ρεύμα που θα καταναλωθεί θα είναι εκείνο που θα καταναλωθεί μέσα στο club. Δεν θα χρειαστεί να καταναλώσουμε επιπλεόν ρεύμα στο σπίτι.δ) Φλερτ χωρίς περιττή καταλάνωση ρεύματος μπορεί να γίνει και ως εξής: να επισκεπτόμαστε πιο συχνά τις LGBT παραλίες, καθώς εκεί μπορούν να βρεθούν LGBT άτομα μεταξύ τους αλλά δεν χρειάζεται να καταναλώσουν ρεύμα.(ε) Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να κάνουμε και οικονομία στα καύσιμα. Ας υποθέσουμε ότι είστε δεσμευμένοι και θέλετε να βγείτε. Όπου και να πάτε είναι το ίδιο, αφού θα είστε με το ίδιο άτομο. Επομένως, δεν είναι ανάγκη να πάτε σε άλλη πόλη. Πηγαίνετε σε ένα bar/club της περιοχής σας. Εξάλλου, την ίδια μουσική παίζουν. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να βγαίνουν με την παρέα τους: αντί να βγεις με την παρέα σου και να σπαταλήσεις καύσιμα, καλύτερα μείνετε σπίτι να δείτε ταινία (με σβηστά φώτα και αναμμένη μόνο την τηλεόραση και το DVD για οικονομία ρεύματος). Εξάλλου, με τα ίδια άτομα θα [θέλετε να] είστε μαζί όλο το βράδυ (σαν να λέμε "θέλετε να σπαταλάτε το βράδυ σας μέσα στο κλουβί"). Είναι ανάγκη να πάτε στο LGBT bar/club που μπορεί να έρθει ένας/μια άσχετος/-η να παραβιάσει το κλουβί σας (βλ. την επιστολή της Λ.);  ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Όπως μερικοί γνωρίζετε, έχω αναλάβει τη μετάφραση του Συμφώνου Συμβίωσης του Η.Β. Δυστυχώς όμως κάθε τόσο μας διακόπτουν το INTERNET και μερικές φορές και το ρεύμα λόγω των προβλημάτων που δημιουργηθήκαν. Αυτό καθυστερεί τη δουλειά. Ευελπιστώ όμως να καταφέρω να το τελειώσω όποτε μπορέσω. Δεν με αγχώνει όμως, και εξηγώ τους λόγους πιο κάτω.
Καθώς όσοι θα θέλετε να είστε με την παρέα σας θα μένετε σπίτι, καθώς προτείνει η εισήγηση (ε), το φλερτ στα bar/club θα γίνεται "α λα IRC", δηλαδή θα είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις κάποιον που σ' ενδιαφέρει διότι θα είναι ο καθένας μόνος, όπως είναι τα nick-names στο ΙRC. Επίσης, θα είναι πιο εύκολο να μιλήσεις με κάποιον διότι θα είναι χαμηλά η μουσική. Έτσι, θα έχουμε περισσότερα ζευγαρώματα. Με μαθηματική ακρίβεια (όπως δείχνει το άρθρο "Το σακούλι με τα μήλα") θα υπάρξουν περισσότερα άτομα που θα θέλουν να κάνουν γάμο και όχι σύμφωνο συμβίωσης. Επομένως, το θέμα θα είναι πιο απλό διότι το μόνο που θα χρειάζεται είναι μια απλή τροποποίηση του περι γάμου νόμου: να αντικατασταθεί η φράση "ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα" με τη φράση "ανάμεσα σε δύο άτομα". Δεν θα χρειάζεται δηλαδή θεσμοθέτηση συμφώνου συμβίωσης, καθώς θα υιοθετηθεί κατ' ευθείαν ο θεσμός του γάμου.Καλά ζευγαρώματα, λοιπον, καλά στέφανα και να θυμάστε: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!

field_vote: 
No votes yet
Edited by: costas on 14/07/2011 - 00:20
nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Eπί τη ευκαιρία ακούστε αυτό το τραγούδι και δώστε σημασία στον κάθε του στίχο.

SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52

Νίκο όλοι συγκλονιστήκαμε από το τραγίκο γεγονός της έκρηξης στο Ζύγι αλλά επιτέλους σταμάτα να κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους.Γιατι επιλέγεις να ξεχωρίζεις την LGBT κοινότητα από την κοινωνία ολόκληρη;Είμαστε μέρος της κοινωνίας αυτής όπως και ο καθένας και για αυτό ζητούμε ισονομία και ισότητα.Αν από ξεχωρίζουμε τους LGBT είναι σαν να επιβραβευέται ότι κάνει ο κάθε ομοφβικός και ουσιαστίκα γίνεται μια τρύπα στο νερό και τελικά τι; Και εκτός τούτου εδώ ο κόσμος καίγεται και o Γίαννης κτενίζεται; Όλοι πλέον ξέρουμε τι πραγματικά θέλεις.Αλλά όταν κανείς δείχνει τόσο απελπισμένος για αυτό τότε δεν θα το έχει ποτέ.Για αυτό Νίκο σου προτείνω και σε συμβουλευώ να χαλάρώσεις και να ηρεμήσεις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

costas
Offline
Last seen: 4 gün 15 saat önce
Joined: 21/02/2010 - 18:45

Παράξενο χιούμορ έχεις βρε Νίκο…!Κατά τα άλλα καλή τύχη με την μετάφραση! Ευχαριστούμε για την βοήθεια.

nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Σάββα, το σχόλιό σου έχει δυο σκέλη: ο διαχωρισμός που κάνω ανάμεσα σε LGBT και μη και η υποκρισία για την οποία κατηγορώ τους LGBT. Θα ξεκινήσω από το δεύτερο.
Πολλοί αρνούνται να παραδεχτούν αυτό που λέει εδώ και συγκεκριμένα στο 1:05. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η απόλαυση της ζωής είναι να χάνουμε τον καιρό μας στο IRC, στο FACEBOOK, και στο Gayromeo. Όπως πολύ σωστά το λέει εδώ: "τη ζωή μας χαραμίζουμε μπροστά σε μια οθόνη, αλλά όταν την κλείσουμε μένουμε πάντα μόνοι".
Οι πράσινες εισηγήσεις που δημοσίευσα πιο πάνω σας φαίνονται γελοίες διότι βλέπετε το κίνητρο που -σκόπιμα τόσο αδέξια- κρύβεται στο φόντο. Αναρωτηθήκατε όμως πόσο γελοίοι φαίνεστε εσείς όταν χρησιμοποιείτε προσχήματα και αφορμές ενώ οι αιτίες είναι άλλες; Να σας δώσω ένα παράδειγμα: δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γελοίο ακούγεται αυτό που πολλοί λέτε "πάω στο club για ν' ακούσω μουσική" ενώ ξέρουμε πολύ καλά γιατί πάτε εκεί (βλ. Δεδομένα-Ζητούμενα). Μήπως θα έπρεπε να είμαστε ολίγον τι πιο ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους;
Και ακριβώς εδώ περνώ στο άλλο ζήτημα που ρωτάς: γιατί χωρίζω τον κόσμο σε LGBT και μη. Μα είναι πολύ απλό: διότι οι μη-LGBT δεν είναι τόσο υποκριτές. Ρίξε μια ματιά στο δημοσίευμα "Βουλευτικές 1996". Είδες πόσο ειλικρινείς είναι οι μη-LGBT σε σύγκριση με τους LGBT;
Σκέψου ένα παιδί 15 χρονών που υποκρίνεται επειδή φοβάται να μην τον ανακαλύψουν οι συμμαθητές του. Πηγαίνει στα μαθητικά πάρτι και στην κατασκήνωση και βλέπει τους συμμαθητές του να φλερτάρουν άφοβα με συμμαθήτριές του. Αυτός ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει. Βρίσκει στο INTERNET τις διευθύνσεις των LGBT-bars/clubs και περιμένει εναγωνίως να αποκτήσει άδεια οδήγησης για να πάει να κάνει αυτά που τόσο καιρό βλέπει τους συμμαθητές του να κάνουν. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι το έγκλημα που θα κάνετε απλά για το παίξετε ντίβες και να νιώσετε εσείς καλά, άσχετα βέβαια αν αργότερα θα πάτε σπίτι σας και θα τον σκέφτεστε ενώ αυνανίζεστε. Παράλληλα, θα μπείτε στο IRC ή στο Gayromeo ή στο FACEBOOK με την ελπίδα να τον βρείτε εκεί.
Αν όμως εκείνη την ώρα το ρεύμα είναι κομμένο; Μήπως θα ήταν καλύτερο ν' αδράξετε την ευκαιρία όσο είστε κοντά ο ένας προς τον άλλον και μπορείτε να μιλήσετε χωρίς να εξαρτάστε από το ρεύμα; Μήπως θα πρέπει να καταλάβετε ότι η ζωή είναι μικρή;

costas
Offline
Last seen: 4 gün 15 saat önce
Joined: 21/02/2010 - 18:45

Ας μην το συζητήσουμε το θέμα περαιτέρω αφού τις απόψεις αυτές τις κατέθεσες πολλές φορές ήδη στην σελίδα. Νίκο χρησιμοποίησε την σελίδα σου για να επεκταθείς περαιτέρω αν χρειάζεσαι σε παρακαλώ.<απενεργοποίηση άρθρου>

Topic locked