"Η αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία"

16 posts / 0 yeni
Son gönderi
aska
Offline
Last seen: 8 yıl 11 months önce
Joined: 18/05/2011 - 18:22
"Η αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία"

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Έχω διαβάσει σήμερα ενά άρθρο στην εφημερίδα "Σημερινή", με τίτλο "Η αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία" του Ανδρέα ΧΡΙΣΤΟΥΔΗ (Σημερινή, 06.06.2011), μέσα από το οποίο επικαλείται "Κώδικα ζωής" του Θεού (???), την Αγία Γραφή και το Ευαγγέλιο για να "αποδείξει" την "αλήθεια" σχετικά με την ομοφυλοφιλία.
Οι απόψεις του εν λόγω κυρίου, οι οποίες στηρίζονται στην τυφλή και κυριολεκτική ερμηνεία της Αγίας Γραφής ή όποιων θρησκευτικών έργων, το μόνο που δείχνουν είναι τον κίνδυνο που συνδέεται με την τυφλή πίστη και αποδοχή σε ότι μας πλασάρουν οι "έχοντες το μονοπώλιο της αλήθειας".     

field_vote: 
Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 5 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

aska, ευχαριστούμε για την επισήμανση. Βρήκα το άρθρο για όσους το ψάχνουν:http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/389693Ευτυχώς που είναι και ο κύριος Χριστούδης, αλλιώς πως θα μαθαίναμε όλη την αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία. Τι επιστημονικές έρευνες και πελλάρες του 20 και 21 αιώνα, όλες οι απαντήσεις έχουν δοθεί δύο χιλιάδες και βάλε χρόνια πριν.

SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52

μα τι λεέι καλέ μου ο άνθρωπος; έψαξε περαιτέρω από αυτά που του είπαν ποτέ στο μάθημα των θρησκευτικών; ξέρει πως η Αγία Γραφή γράφτηκε και μεταφράστηκε απο θνητούς ανθρώπους που ο καθένας είχε τα δικά του προσωπικά ζητήματα,και πως η Βίβλος έχει πολλές ερμηνίες;Ξέρει πως η ομοφυλοφιλία όπως την ξέρουμε σήμερα,τότε δεν υπήρχε;Τζιαι τζίεινο το ευλουμένο ΄΄ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ'' που είπε ο Ιησούς ο ίδιος γιατί πάντα ξεχάνουντο?ξέρει ότι μπορεί ο κύριος Χριστούδης με το κείμενο του αυτό να οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο στην αυτοκτονία;Πάντως πρέπει να τον ευχαριστήσω γιατι τωρά συνειδητοποίησα ότι είμαι μέρος του ''THE SIMS''.Τζιαι το καλό Θεούλη κάμει το σώμα μου ότι θέλει.(http://www.youtube.com/watch?v=o6gXiw5URNM  για όσους δεν ξέρουν τι εν το sims)και έχω να προτείνω να δεί ένα βίντεο που ταιρίαζει γάντι σε αυτά που λέει ο κύριος Χριστούδης.Είναι μέρος ενός εκπληκτικού ντοκιμαντέρ ''for the bible tells me so'' http://www.youtube.com/watch?v=DqC2qb9LIaIεκουράστηκα ειλικρίνα να ακούω μακακίες και ρατσιστικούς λόγους που ανθρώπους που δεν έζησαν την ζωή μου για να ξέρουν τι πραγματικά εστεί ομοφυλόφιλος . 

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

Scorpio28
Scorpio28 kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 8 yıl 2 months önce
Joined: 28/05/2011 - 19:49

Συμφωνώ 100% μαζί σου Σάββα.Όποιος δεν έχει έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το θέμα είναι εύκολο να κρίνει εκ του ασφαλούς.Αν όμως ένα αγαπημένο του πρόσωπο αποκαλύπτονταν ότι ήταν αυτό που καταδικάζει,θα ήθελα να δώ με πόση ακαιρεότητα θα τηρούσε τις ηθικές του αξίες.Και τελικά προκαλεί φόβο παρά έκπληξη ή επιθυμία για κοροϊδία το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαβάζουν και πιστεύουν ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 2000 χρόνια(αν και ο καθένας δικαιούτε να πιστεύει σε ό,τι θέλει...)Είναι να αναρωτηθεί κανείς που πάει ο κόσμος... 

Name your poison!

kostas
Offline
Last seen: 8 yıl 5 months önce
Joined: 04/06/2011 - 01:00

Diladi , me vasi tou 8eou , imaste oli katadikasmeni na minoume monaxi mexri to telos gia na min mas ka4i !!! Afto pou den mporo na katalavo ine to oti an den gieniomastan ke itan epilogi diki mas 8a simfonousa me tin thriskia , alla distixos den to epilegoume emis , ke gieniomaste etsi ke ine epistimonika apodedigmeno !!! ego giafton den pistevo stis thrikies

marios90
Offline
Last seen: 7 yıl 4 months önce
Joined: 02/05/2011 - 23:08

These views must be challenged publicly otherwise they reinforce what people already believe. Can't Accept respond to the article in the press?

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 4 yıl 5 months önce
Joined: 07/04/2010 - 02:48

great idea! Can you please prepare a draft and we work on it and send it? that would be lovely!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Έχω μια ιδέα. Παραθέτω ένα προσχέδιο επιστολής. Υποθέτω θα αλλάξετε κάποια πράγματα ανάλογα με το τι πιστεύετε καλύτερα.
ΑΠΟ: Σωματείο ACCEPT LGBT CYPRUSΠΡΟΣ: Σύνταξη Εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Λευκωσία, 8 Ιουνίου 2011
Αγαπητή Σύνταξη,
διαβάσαμε το αρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας με τίτλο "Η αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία" του Ανδρέα ΧΡΙΣΤΟΥΔΗ στις 06.06.2011. Το εν λόγω άρθρο επικαλείται "Κώδικα ζωής" του Θεού, την Αγία Γραφή και το Ευαγγέλιο για να "αποδείξει" την "αλήθεια" σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να υποβάλουμε κάποια σχόλια αναφορικά με το εν λόγω άρθρο.
Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σωματείο ACCEPT LGBT CYPRUS (LGBT: Lesbian Gay Bisexual Transgender) απαρτίζεται από άτομα κάθε λογής σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, καταγωγής, εθνικότητας και προπαντός θρησκείας. Αναμφίβολα θα ήταν οξύμωρο να γίνονται διακρίσεις βάσει θρησκείας στο πλαίσιο ενός σωματείου που έχει θέσει ως έναν από τους στόχους του το σεβασμό της ανθρώπινης διαφορετικότητας.
Είναι σεβαστές οι απόψεις του αναγνώστη που επικαλείται απόψεις της δικής του θρησκείας για να εξηγήσει ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Ταυτόχρονα όμως σεβαστό πρέπει να γίνεται και το γεγονός ότι δεν ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι την εν λόγω θρησκεία. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε θρησκείες οι οποίες δεν καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία ή ακόμα θρησκείες που δεν ασχολούνται καθόλου με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Υποθέτω αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και θρησκείες που ασχολούνται με πνευματικά θέματα αντί να αναλώνονται σε ζητήματα σαρκικής ηδονής. Υπάρχουν επισης άτομα που δεν πιστεύουν σε καμιά θρησκεία, γνωστοί ως "αθεοι" ή "αγνωστικιστές". Πάνω απ’ όλα όμως δεν μπορούμε να αγνοούμε το βασικό χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος δίνει το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας, ήτοι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει ή όχι στο Θεό καθώς επίσης να επιλέγει ποια θρησκεία ν’ ακολουθήσει.
To σωματείο τάσσεται ουδέτερο απέναντι από κάθε λογής θρησκεία. Επιπλέον, το σωματείο ως οντότητα δηλώνει ότι δεν έχει καμιά ανάμειξη με την Εκκλησία, ούτε παίρνει μέρισμα από επιχειρήσεις (ξενοδοχεία κλπ) της Εκκλησίας ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής οργάνωσης. Ως εκ τούτου, ως σωματείο, του οποίου τα μέλη ανήκουν σε διάφορες θρησκείες, διαφωνούμε με την επιβολή απόψεων του Χριστιανισμού ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας αναφορικά με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού.
Όπως γνωρίζετε, μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετοίκησαν στην Κύπρο άνθρωποι από διάφορες θρησκείες, οι οποίες πρέπει να τυγχάνουν εξίσου σεβασμου από την πολιτεία. Δεν θα μπορούσε λοιπόν μία ευνομούμενη πολιτεία, η οποία οφείλει να σέβεται το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας, να υιοθετεί απόψεις αποκλειστικά από τη μία ή την άλλη θρησκεία. Κατ’ επέκταση, ο πολιτικός γάμος, που είναι θεσμός της πολιτείας (και όχι μυστήριο της Εκκλησίας όπως ο θρησκευτικός γάμος) πρέπει να εκλαμβάνεται ως δικαίωμα όλων των πολιτών και όχι να βασίζεται σε θρησκευτικές αντιλήψεις. Kλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι σημαντικό να σεβόμαστε τον παγκόσμιο χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας, καταγωγής, σωματικής διάπλασης, χρώματος, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ιδεολογίας ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού.
Σωματείο ACCEPT LGBT CYPRUS
 
ΥΓ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ.

christosnol
Offline
Last seen: 4 yıl 11 months önce
Joined: 10/06/2010 - 16:31

Μπράβο Νίκο. Προσπαθώ να γράψω και εγώ κάτι σχετικό, αλλά αν το στείλω θα το στείλω προσωπικά, επειδή δεν θα είναι τόσο ήπιο σε τόνο.

nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι σε όχι και τόσο ήπιο τόνο, ρίξε μια ματιά στην τρίτη επιστολή εδώ.

christosnol
Offline
Last seen: 4 yıl 11 months önce
Joined: 10/06/2010 - 16:31

"Θρησκεία των οπισθίων"... Καλό :)

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 5 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Πολύ καλό! Μπράβο! Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν είναι όλοι οι Χριστιανοί κατά των ομοφυλόφιλων. Στις ΗΠΑ υπάρχουν Χριστιανικά δόγματα που έχουν ιερείς και επισκόπους που είναι ανοικτά ομοφυλόφιλοι.

marios90
Offline
Last seen: 7 yıl 4 months önce
Joined: 02/05/2011 - 23:08

Niko, se euharisto yia auta pou egrapses kai elpizo na ehi to tharos h Symerini na to typosi!

kostas
Offline
Last seen: 8 yıl 5 months önce
Joined: 04/06/2011 - 01:00

Polh kalo afto pou egra4es niko , stilto etsi opos ine mpas ke katalavoun ti simveni !!!! sto kosmo giro tous , min sou po oti kiafti lgbt ine ke prospa8oun na to kri4oun me to na kanoun tous straight !!!! toulaxisto emis exoume ta arx..ia na to leme !!!

kostas
Offline
Last seen: 8 yıl 5 months önce
Joined: 04/06/2011 - 01:00

Polh kalo afto pou egra4es niko , stilto etsi opos ine mpas ke katalavoun ti simveni !!!! sto kosmo giro tous , min sou po oti kiafti lgbt ine ke prospa8oun na to kri4oun me to na kanoun tous straight !!!! toulaxisto emis exoume ta arx..ia na to leme !!!

GuestCy
GuestCy kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 11 months önce
Joined: 14/10/2010 - 11:52

Μα τωρά σοβαρομιλά το άρθρο????? Έλεος πιον!!!!Καταρχάς συμφωνώ με πιο πάνω "τυφλή" πίστη!!! Δηλαδή αλλο λίον εννα μας πουν ότι όντως είμαστε απόγονοι του Αδάμ και της Εύας να δόκω χαμαί που το φιρμό!! Διότι αν επιστέυκαν σε τούτα ακόμα ΟΥΛΛΟΙ ήταν να είχαμε Down Syndorme (χωρίς πάντοντοτε καμία διάκριση και αδικία στα παιδία μας και όλους) όπως αποδεικνύει η επιστήμη.Η εκκλησία και ο μοναχισμός (που το 80% των μοναχών έγιναν μοναχοί επηδεί νιώθουν αμαρτωλοί για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό)  "λατρεύει" το ιερό τους βιβλίο το οποίο γράφτηκε για να "εξυπηρετήσει" πολιτικές και ανδροκρατούμενες καταστάσεις την εποχή όπου η πληροφόρηση ήταν ελλειπείς. Επομένως πρίν καταδικάζουν "εις αιώνιαν πυρά" κλπ να δούν τα δικά τους και τα συγκαλυμμένα τους σκάνδαλα.Με σεβασμό στο πρόσωπο του αθρογράφου (και σε γενικά όλων της αντίθετης άποψης) να ερμηνεύει ορθά τα ιερά βιβλία της θρησκείας τους. Οι πλείστες θρησκείες ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ δημιούργημα ανρθώπου γραπτό (οι άνρθωπο πάντα κάνουν λάθη) ως Αγία Γραφή, και πιστέψτε με ακόμα και οι "αρέσεις" είναι βασισμένες σε "ερμηνείες" ή/και "παρερμηνείες" του συγκεκριμένου βιβλίου.Εγω προσωπικά (με θυμό και απόλυτη λογική) ΧΕΣΤΗΚΑ για το θέλημα του Θεού!!!! Δηλαδή είπαμεν Του να μας κάμει έτσι τζαι έκαμεν μας?Κατ' εμένα το άρθρο τιτλοφορείται λάθος...... έπρεπε αντί ως " Η αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία" να γράφει "Η δική μας αφελές αλήθεια γύρω από την ομοφυλοφιλία".

GuestCy

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός