Coming out rage!

6 posts / 0 yeni
Son gönderi
Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 3 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17
Coming out rage!

 Πριν δυο-τρείς μέρες έχω πει στην αδελφή μου ότι θα το πω στους γονείς μας στο προσεχώς μέλλον (μήνες), ώστε να προετοιμαστεί ψυχολογικά.  Η τελευταία φορά που μιλήσαμε σχετικά ήταν όταν παρερμήνευσε κάτι που της είπα και νόμισε ότι θα έκανα μαζικό  coming out και την έπιασε πανικός «θα πεθάνουν οι γονείς μας και ο άντρας μου θα απαγορεύσει την κάθε επικοινωνία μαζί σου».  Αυτή την φορά ήταν σχεδόν ήρεμη και μου είπε αν είναι για το καλό σου είμαι οκ (θετικό)… και μετά μου αράδιασε τα γνωστά πάλι. Τίποτα το συνταρακτικό, στα γνωστά πλαίσια.Αυτό που με ξάφνιασε είναι ότι από τότε έχω μέσα μου μια οργή του στυλ με «πιο δικαίωμα να με κρίνουν» όταν το α και το β κακός έχοντα συμβαίνει/έχει συμβεί στην οικογένεια, αυτό τους πείραξε τώρα; Ότι είμαι ο εαυτός μου; Και αναφέρομαι σε όλους: γονείς, γαμπρός, αδελφές κτλ. Δηλαδή αν έκανα coming out στους γονείς μου σήμερα (που λέει ο λόγος) είμαι σε φάση να τους τα πω ένα χεράκι αν δεν τολμήσουν να είναι οτιδήποτε λιγότερο από υπέρ και δεκτικοί! Δεν με αναγνωρίζω*!Εσείς έχετε παρόμοιες εμπειρίες; Τι κάνατε; Πως αντιμετωπίζετε τέτοιες πιέσεις; Έχετε θυμώσει σε κάποιο (δικό σας η μη) που δεν ήταν υπέρ; * Σημείωση γενικά είμαι ενάντια στις συγκρούσεις γιατί θεωρώ ότι καταλήγουν να είναι ένας αγώνας "απού φωνάξει περισσότερο" και δεν καταλήγουν πουθενά. Πάντα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και με λογικά επιχειρήματα ή ερωτήσεις να κάνω τον άλλο να αλλάξει γνώμη ή τουλάχιστον να δει τα πράγματα με άλλο μάτι. 

field_vote: 
No votes yet
Edited by: Gay Mouflon on 29/07/2010 - 23:48
mariah
mariah kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 7 yıl 12 months önce
Joined: 07/05/2010 - 13:02

 Κάποιος μπορεί να το δεχτει πιο εύκολα τζαι κάποιος άλλος πιο δύσκολα. Να θυμάσαι ότι ένα μικρό σοκ θα το περάσουν. Ακόμα τζαι να θυμώσει κάποιος πρέπει να φανείς ψύχραιμος. Κάποιες αντιδράσεις ίσως να γίνουν μηχανικά απο μέρους τους. Γιαυτό μετά την αποκάλυψη μην συζητήσεις για γκομενικά ή να αστιευτεις για την σεξουαλικότητα σου, ακόμα τζι αν το πάρουν πολλά καλα, προσωπικά εν το βρίσκω ωραίο! Απλά εν καλά να τους εξηγήσεις όσο πιο απλα, τζαι σε 2-3 γραμμές ότι εννεν τζαι τίποτε κακό.Μετά το ξιφούρνισμα δωστους λίες μέρες να το συνειδητοποιήσουν τζαι μετα να μιλησετε πιο βαθκεια τζαι να απαντήσεις τις απορίες τους.Όμως πρώτα ξεπέρνα τον θυμό τζαι μετά να τους το πεις. Καλύτερα να το κάμεις αργά τζαι σωστά! Ελπίζω να μεν σε φοίτσιασα, αλλά πιστευκω έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος τζαι το πότε θα κάμεις τούτο το βήμα! Να νιώθεις πολλά έτοιμος εσύ πρώτα! :-)ΑΠλά είπα σου την γνώμη μου τζαι πως το έχω εγώ στο μυαλό μου! Εν μιλώ απο εμπειρία,  είναι τι άκουσα τζαι τι εθκιαβασα!Good luck!!!!! Ηβρα κάτι λινκς ίσως σε βοηθήσουν http://www.videojug.com/film/how-to-come-out-to-your-parentshttp://www.wikihow.com/Come-Out-As-Gay-or-Lesbianhttp://gaylife.about.com/od/comingout/ss/comingout.htmhttp://gaylife.about.com/od/comingout/tp/comeout.htm  

"I tried sniffing coke once, but the ice cubes got stuck in my nos

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 3 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Όπως είπα το coming out στους γονείς απέχει. Προετοιμάζω όμως τον εαυτό μου αλλά και τις αδελφές μου γι'αυτό. Σίγουρα αν δεν νιώθω ότι μπορώ να χειριστώ ψύχραιμα την οποιαδήποτε απάντηση τους δεν θα τους πω τίποτε. Αυτή η διαδικασία με κάνει να νιώθω ότι περνώ δεύτερη εφηβεία με όλες αυτές τις ψυχολογικές φάσεις που περνώ.Δεν θέλω να είμαι drama queen, ελπίζω ότι αυτό το νήμα θα βοηθήσει και άλλα άτομα που πιθανών να περνούν τα ίδια και να μην έχουν το θάρρος/ή δεν θέλουν να τα γράψουν.Και πάλι ευχαριστώ

alexandros
alexandros kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 9 months 2 hafta önce
Joined: 30/10/2010 - 14:56

Υπάρχει άραγε η σωστή στιγμή για το coming out; Όσο καλά προετοιμασμένοι κι αν είμαστε, αυτό δεν θα αλλάξει την αντίδραση των δικών μας. Ακόμα κι όταν υποσυνείδητα γνωρίζουν για την ομοφυλοφιλία μας ή και όταν την υποψιάζονται, όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση άπαξ και φτάσει εκείνη η στιγμή.Όταν ήρθε η δική μου στιγμή πριν σχεδόν 20 χρόνια, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Παρό,τι μάλιστα, με τα χρόνια, πίστευα ότι οι δικοί μου είχαν δεχτεί το γεγονός και ήθελα να πιστεύω ότι η βάση ήταν η αγάπη τους για μένα, και το να γνωρίζουν ότι είμαι ευτυχισμένος, με διέψευσαν για άλλη μια φορά όταν πέρυσι προχώρησα σε civil partnership με το σύντροφό μου. Η αντίδραση ήταν πολύ μεγαλύτερη αυτή τη φορά και με έπεισε ότι τελικά η ομοφυλοφιλία μου δεν ήταν ποτέ το εμπόδιο ανάμεσα σε μένα και τη βιολογική μου οικογένεια. Δυστυχώς στη δική μου περίπτωση τα 20 χρόνια δεν ήταν αρκετά για να γεφυρώσουν ένα χάσμα που λανθασμένα πίστευα ότι είχε γεφυρωθεί, παίρνοντας ως δεδομένη την αδελφική, μητρική ή πατρική αγάπη. Οι στενοί μου φίλοι δάκρυσαν όταν η ληξίαρχος αναφέρθηκε στην οικογένεια μου, γιατί πίστευαν ότι η απουσία της, στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής μου, με πλήγωνε. Όμως δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι οι ίδιοι τους ήταν η οικογένειά μου, δευτερογενώς ίσως, αλλά επάξια στάθηκαν εκεί, κάποιοι έχοντας ταξιδέψει χιλιάδες μίλια γι' αυτή την ημέρα.Η δική μου ιστορία είναι σίγουρα η λιγότερο ευχάριστη και εύχομαι ολόψυχα να μην έχει κανείς παρόμοια αντιμετώπιση από τη δική του οικογένεια. Αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι, το σημαντικότερο βρίσκεται στο να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οι ίδιοι μας τους εαυτούς μας την επόμενη ημέρα. Να μπορούμε να κυνηγήσουμε το όνειρό μας και την πραγματική ευτυχία. Κι ακόμα κι αν αποτύχουμε, τουλάχιστον να ξέρουμε ότι είχαμε προσπαθήσει. Και να είμαστε βέβαιοι ότι, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα έχουμε τη δύναμη να βγούμε ακέραιοι.Καλή τύχη και θα ανυπομονώ να διαβάσω για το πώς πήγαν τα πράγματα! Εύχομαι το καλύτερο!

"What would you attempt to do if you knew you would not fail?", Robert Schuller.

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 3 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Ευχαριστώ για τα σχόλια και την ενθάρρυνση, η σωστή στιγμή είναι όταν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε αντίδραση, πριν να το πω , αποδέχτηκα το χειρότερο και μετά δεν μπορούσα να περιμένω να το πω, περίμενα τελικά για άλλους λόγους. Προφανώς σε σύγχυσε το νέο μου ψευδώνυμο (ταιριάζει με το σκίτσο), έχω ήδη γράψει για το θέμα:http://www.acceptcy.org/el/node/637Επίσης ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου, παρόλο που πονάει, αυτοί έχουν το πρόβλημα, αυτοί διάλεξαν να απέχουν από την ευτυχία σου, εσύ έκανες το σωστό και τους κάλεσες.

nikosdarkman
Offline
Last seen: 7 yıl 12 months önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

(Ed: Διαγράφηκε λόγω γλώσσας - Κώστας - 04/04/11)