ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ 20 ΕΤΩΝ

25 posts / 0 yeni
Son gönderi
SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ 20 ΕΤΩΝ

Το πάρακατω κείμενο είναι η δικη μου επιστολη η οποία στάλθηκε μόλις στο TVMANIA με αφορμή την άκρως ομοφοβική επιστολή ενός αναγνώστη του περιοδικού.Σας παραθέτω το link με την εν λόγω ομοφοβική επιστολή(http://www.acceptcy.org/el/node/224).Να αναφέρω πως για ευνόητους λογους υπογράφω με το ψευδώνυμο μου.Δεν γνωρίζω εαν θα δημοσιευθεί στο περιοδικό.Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω

 

Αρχίζοντας αυτό το γράμμα θα ήθελα να απευθυνθώ σε σας κ. Σταύρου και να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε μέσα από την στήλη σας σ’ αυτό το περιοδικό. Εν συνεχεία θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην επιστολή που δημοσιεύσατε στο τεύχος 866 ενός αναγνώστη σας, του κυρίου Ν.Θ. αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία.

Τολμώ να ομολογήσω πως συμφωνώ απόλυτα με την άποψη που εκφράστηκε μέσω αυτής της επιστολής ότι «μαύρη θα είναι η ζωή τους». Αυτό όμως δεν οφείλεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό των ΛΟΑΔ προσώπων (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Διαφυλικοί) αλλά είναι η ρατσιστική συνέπεια των αντιλήψεων που υιοθετούν άνθρωποι όπως τον συγκεκριμένο που ευθαρσώς, υποστηρίζει χωρίς να μας παραθέτει καμία επιστημονική απόδειξη για τα λεγόμενα του: ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδεραστές, πως υποβαθμίζουν τα ήθη και πως είναι ο λόγος ύπαρξης όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την σημερινή κοινωνία. Αυτές ακριβώς οι ανακρίβειες υποχρεώνουν τα ΛΟΑΔ άτομα να κρύβουν την σεξουαλική τους ταυτότητα, φοβούμενοι πως φανερώνοντας τον αληθινό τους εαυτό, θα αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και το μένος της συντηρητικής κυπριακής κοινωνίας που κατά τα άλλα, ξέρει να υποκρίνεται ,να ζει στο ψέμα και να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της.

Θα ήθελα μέσω αυτής της επιστολής να ακουστούν κάποιες αληθείες που ήρθε πια ο καιρός να βγούν στην επιφάνεια και να καταρρίψουν τους μύθους που υπάρχουν βαθιά ριζωμένοι στην πλειονότητα κυπριακή συνείδηση. Αλήθειες που είναι αποφθέγματα επιστημονικών ερευνών και τηρούνται ανά το παγκόσμιο, σεβόμενοι το κύρος και την εγκυρότητα τους.

Πριν παραθέσω όμως αυτά τα γεγονότα θα ήθελα να σκεφτούν οι αναγνώστες σας που ταυτίζονται με τις απόψεις του κυρίου/ας Ν.Θ. πως με την απερίσκεπτη κοινοποίηση των ρατσιστικών αυτών ατεκμηρίωτων δηλώσεων τους, ενδεχομένως να προκαλέσουν ολέθριες συνέπειες στο μέλλον ενός νεαρού προσώπου, που βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Ένας νέος άνθρωπος ο οποίος ακούει αυτά τα λόγια το μόνο που θα μπορούσε να του προκληθεί είναι η άδικη καταπίεση του να νιώθει άρρωστος, μη φυσιολογικός και πολλές φορές να νιώθει φρικτά διαφορετικός από τους υπόλοιπους . ΛΟΑΔ πρόσωπο θα μπορούσε να είναι το παιδί τους, το εγγόνι τους , ένας γείτονας, ένας οποιοδήποτε συνάνθρωπος τους. Ενδέχεται με αυτό τον τρόπο να τον/την σπρώξουν ακόμα και στην αυτοκτονία. Αυτά τα πρόσωπα δεν εγκληματούν επειδή αγαπάνε διαφορετικά, αυτά τα πρόσωπα θα έπρεπε να έχουν την στήριξη όλων μας για να ανάκαλυψουν ποία ειναι πραγματίκα ,να αποδεχτόυν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους .

ΑΛΗΘΕΙΑ 1: Το συντριπτικό ποσοστό των παιδεραστών με βάση έρευνες που έγιναν σε δικαστικές υποθέσεις ανά το παγκόσμιο ειναι ετερόφυλοφιλοι αντρες , το κριτήριο τους δεν ήταν το φύλο του παιδιού αλλα η ηλικία και μάλιστα τα θύματα στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν κορίτσια. Επίσης όταν ένα μικρό παιδί κακοποιηθεί απο άτομο του ίδιου φύλου δεν σήμαινει απαραίτητα πως αυτό το μικρό παιδάκι μεγαλώνοντας θα γίνει ομοφυλόφιλο.
ΑΛΗΘΕΙΑ 2:Εν συνεχεία θα ήθελα να αναφέρω κατι που ειμαι σίγουρος πως το γνωρίζετε κύριε Σταύρου και πιστέυω θα ήταν καλό να αναφέρατε πως κανένας επαγγελματικός ιατρικός ή ψυχολογικός σύνδεσμος με κύρος ,που σέβεται τον εαυτό του ,δεν κατατάσσει την ομοφυλοφιλία ως διαταραχή, ασθένεια ή άλλως πως πρόβλημα.Το 1973 ο Αμερικάνικος Ψυχολογικός Σύνδεσμος, εξέδωσε το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο που είναι το πλέον έγκυρο για τις ψυχολογικές διαταραχές.Η ομοφυλοφιλία μετά απο μεγάλο αριθμό μελετών αφαιρέθηκε ως διαταραχή αφου δεν πληρεί τα κριτήρια.
ΑΛΗΘΕΙΑ 3:Επικράτει ο μύθος και η αντίληψη πως το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος γίνεται κατ’ επιλογήν του και μάλιστα πως είναι ‘’μόδα’’ η οποία εξαπλώνεται. Θα ήθελα αυτά τα άτομα να απαντήσουν σε ενα ερωτημα αφού διαβάσουν αυτο. Σύμφωνα τον καθηγητή Ρίτσαρντ Γκριν από το London's Charing Cross Hospital που έκανε έρευνα μεταξύ ομοφυλοφιλων και ετεροφυλοφιλων αντρων πρόσεξε πως το αποτύπωμα του δεξιου αντίχειρα εμφανίζει δαιφορα απο αυτο ενος ετεροφυλοφιλου ατόμου. Το συμπέρασμα των ερευνων ήταν ότι ένα γονίδιο, υπεύθυνο, τουλάχιστον εν μέρει, για τη διαμόρφωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων,κατά κάποιον τρόπο, έχει ένα ρόλο επίσης στον καθορισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού.Τα δακτυλικά αποτυπώματα διαμορφώνονται στην 13η εβδομάδα της κυήσης του βρέφους.
Που αφήνεται η επιλογή σε αυτά τα άτομα να διαλέξουν τον προσανατολισμό τους;
Και ποιος θα δίαλεγε να είναι ομοφυλόφιλος σε μια τοσο ομοφοβική και ρατσιστική κονωνία;
Ποίος θα διάλεγε το περιθώριο;
Ποιός θα δίαλεγε την συνεχής διάκριση που σιγά σιγά τον πνίγει και δεν τον αφήνει να ζήσει,να αναπνεύσει;
και που θα του στερείται το πιο βασικό του δικαίωμα το ΝΑ ΑΓΑΠΑ;

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω, πως εαν παρουσιαστεί κάποιος ως ‘’θεραπευτής’’ της ομοφυλοφιλίας και πως μπορεί να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Καλό θα ήταν, να καταγγελθεί, μιας και όλοι οι έγκυροι σύνδεσμοι ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών και ιατρικά σωματεία καταδικάζουν τέτοιες προσπάθειες ως αντιδεοντολογικές και επικίνδυνες.
Εν συνεχεία καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί πως η ομοφυλοφιλία υπήρχε από τα βάθη των αιώνων και πως δεν εμφανίστηκε πρόσφατα και έγινε ‘’μόδα’’. Αυτή η λανθασμένη εντύπωση γίνεται λόγω του γεγονότος ότι στις τελευταίες δεκαετίες σε χώρες με Δυτική νοοτροπία τα ΛΟΑΔ άτομα διεκδίκησαν τα αναφαίρετα τους δικαίωματα , δηλαδή την ελευθερία να εκφράσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις χωρίς καμία διάκριση και έτσι έγιναν πιο εμφανείς στην παγκόσμια κοινωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυξήθηκε ο πληθυσμός τους, κατ’ ακρίβεια τα ποσοστά των ομοφυλοφίλων κυμαίνονται στα ίδια συγκριτικά επίπεδα από το βάθος της ιστορίας και του χρόνου. Αυτό που αλλάζει είναι η κοινωνία στην οποία ζει το ΛΟΑΔ άτομο και πόσο ελεύθερα αφήνεται να εκφράσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
ΑΛΗΘΕΙΑ 4: Άτομα που υποστηρίζουν πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι το φυσιολογικό επειδή δεν είναι κάτι που υπάρχει στην φύση, αυτό πλανώνται, καθώς έχει καταγραφεί από επιστήμονες ότι η αναπτύσσεται ομοφυλοφιλική δραστηριότητα σ’ ένα πλατύ εύρος στο ζωικό βασίλειο, συγκεκριμένα μέχρι τώρα παρατηρήθηκε σε πάνω από 1500 είδη ζώων με βάση τις έρευνες του Μπρους Μπάγκεμχιλ το 1999 .
Για να επιβεβαιώσετε τα πιο πάνω και για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος σας προτείνω όπως προμηθευτείτε το έντυπο «μύθοι ή αλήθεια» από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, όπου εκεί θα μπορέσετε να έχετε μια έγκυρη ενημέρωση για αυτό το θέμα. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους στο www.cyfamplan.org.

Τα ΛΟΑΔ άτομα δεν είναι τέρατα, ούτε εξωγήινοι. Υπάρχουν παντού, είναι άνθρωποι όπως ο καθένας από μας, άνθρωποι που πονάνε καθώς αναγκαστικά βιώνουν μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη διάκριση . Αυτή η αδικαιολόγητη διάκριση γίνεται και βασίζεται μόνο στο γεγονός ότι το ομοφυλόφιλο πρόσωπο αγαπάει διαφορετικά απ’ ότι το ετεροφυλόφιλο.

Κλείνοντας, ως επίλογο θα ήθελα να παραθέσω αυτούσια τα λόγια μιας μάνας που έχασε το παιδί της λόγω της ίδιας την ομοφοβικής της στάσης έναντι του. Η Μαίρη Γκρίφιθ, μητέρα του Μπόμπυ Γκρίφιθ, που δήλωσε το 1982: « Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, οι ομοφυλόφιλοι είναι καταδικασμένοι να περάσουν την αιωνιότητα στην κόλαση. Εάν θέλουν να αλλάξουν, μπορούν να θεραπευθούν από την αμαρτωλή τους φύση. Εάν γυρίσουν το κεφάλι στον πειρασμό, θα γίνουν φυσιολογικοί και πάλι, μόνο εάν προσπαθήσουν ξανά και ξανά, σκληρά. Αυτά είπα στον γιο μου Μπόμπυ, όταν έμαθα πως είναι ομοφυλόφιλος. Όταν μου το είπε αυτό, όλος ο κόσμος μου κατάρρευσε. Έκανα ότι μπορούσα για να θεραπευθεί. Πριν από 8 μήνες ο γιος μου ...πήδηξε από μια γέφυρα και αυτοκτόνησε... Μετανιώνω βαθύτατα για την άγνοια μου ως προς τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα… Βλέπω πως ότι μου είχαν μάθει και πει, ήταν θρησκοληψία και απάνθρωπη αδυναμία. Εάν ερευνούσα πέρα από αυτά που μου είχαν πει, αν απλά άκουγα τον γιο μου όταν μου άνοιξε τα φύλα της καρδιάς του, δεν θα στεκόμουν σήμερα εδώ απέναντι σας, γεμάτη με ενοχές. Πιστεύω πως ο Θεός, ήταν ευχαριστημένος από το πνεύμα αγάπης και αγαθότητας του Μπόμπυ.
Στα μάτια του Θεού τα πάντα περιστρέφονται από την καλοσύνη και την αγάπη.
Δεν ήξερα πως κάθε φορά που επαναλάμβανα την αιώνια κόλαση για τα ομοφυλόφιλα άτομα, αναφερόμουν στον Μπόμπυ ως άρρωστο, ανώμαλο και κίνδυνο για τα παιδιά μας. Η αυτοεκτίμηση του, η αίσθηση της αξίας του εαυτού του, καταστρέφονταν και τελικά το πνεύμα του κατάρρευσε ανεπανόρθωτα.
Δεν ήταν το θέλημα του Θεού, που πέρασε τον Μπόμπυ στην έξω πλευρά του κιγκλιδώματος της αερογέφυρας και τον έριξε κατευθείαν στον τροχούς ενός 18τροχου φορτηγού το οποίο τον σκότωσε ακαριαία. Ο θάνατος του Μπόμπυ ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της άγνοιας των γονιών του και ο φόβος τους ,στη λέξη ομοφυλόφιλος. Υπάρχουν παιδία σαν τον Μπόμπυ ,που κάθονται στο κοινό της εκκλησιαστική σας συνάθροισης , άγνωστα σε σας, που θα σας ακούν καθώς επαναλαμβάνετε το ‘’Αμήν’’. Και αυτό σύντομα θα σωπάσει τις προσευχές τους. Τις προσευχές τους, στον Θεό για κατανόηση και ΑΠΟΔΟΧΗ ,και για την αγάπη σας. Αλλά το μίσος σας ,ο φόβος και η άγνοια για την λέξη ‘’ομοφυλόφιλος’’ θα σωπάσει σύντομα τις προσευχές τους. Έτσι λοιπόν... πριν επαναλάβετε την λέξη ‘’Αμήν’’ στο σπίτι σας και στους χώρους λατρείας, σκεφτείτε! Σκεφτείτε και θυμηθείτε. Ένα παιδί σας ακούει.»
Ο ίδιος ο Μπομπυ στο προσωπικό του ημερολόγιο έγραψε: « Δεν μπορώ ποτέ να αφήσω κανέναν να μάθει ότι δεν είμαι ετεροφυλόφιλος. Θα ήταν πολύ ταπεινωτικό. Οι φίλοι μου θα με μισήσουν. Θα μπορούσε μάλιστα να θέλουν να με κτυπήσουν. Και η οικογένειά μου; Τους κρυφάκουσα να λένε πως μισούν τους ομοφυλόφιλους και επίσης πως ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους, πάρα πολύ. Οι ομοφυλόφιλοι είναι κακοί, και ο Θεός στέλνει τα κακά αγόρια στην κόλαση. Με τρομάζει πραγματικά όταν μιλούν έτσι για μένα »
Ο Μπόμπυ ήταν ένα αγόρι 20 ετών όταν το 1982 έθεσε αυτόβουλα τέρμα στην ζωή του λόγω της ομοφοβικής στάσης της μητέρας του που επηρεαζόταν από την θρησκόληπτη κοινωνία όπου ζούσε. Η Μαίρη Γκρίφιθ μετά από αυτό αφιέρωσε την ζωή της στη προστασία ομοφυλόφιλων ατόμων που βίωσαν αυτά που βίωσε το παιδι της, έτσι ώστε να μην έχουν το ίδιο τραγικό τέλος. Πριν να είναι πλέον αργά και για αυτούς....

Μιχάλης Χατζηδημητρίου 
(20 χρονών είμαι και εγώ…)

 

field_vote: 
Your rating: None Average: 4.8 (4 votes)
dm3k
dm3k kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 9 yıl 3 months önce
Joined: 19/05/2010 - 00:12

Πολύ ωραία η επιστολή. Δεν παρακολουθώ το περιοδικό αλλά θα ενημερωθώ για τα επόμενα τεύχη -τυχόν απάντηση από τον Ν.Θ.

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 5 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Πολύ καλή επιστολή. Μπράβο! Με ανησυχεί όμως λίγο το μέγεθος της, ελπίζω να την δημοσιεύσουν αυτούσια. Πες μας αν δημοσιευτεί τελικά. 

SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52

παρακολουθω την στηλή χρονια και ετυχαν πολλες φορες που επιλεγηκαν επιστολες σε μεγεθος σαν της επιστολης αυτης.με παροντρηση ενος κολλητου μου αποφάσισα να την στειλω με  τις απαραιτητες αλλαγες και σε όλες τις μεγαλες εφημεριδες ελπιζοντας πως θα επιλεγει για δημοσιευση

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

christosnol
Offline
Last seen: 4 yıl 11 months önce
Joined: 10/06/2010 - 16:31

Θα ήθελα να τους απαντήσω και εγώ (και ίσως και κάποια άλλα άτομα). Υπάρχει κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα μπορούσα να τους γράψω; Ευχαριστώ.

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 5 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Να μερικές διευθύνσεις που βρήκα:Πολίτης:info@politis-news.comΣημερινή: mail@simerini.comΦιλελεύθερος:mailbox@phileleftheros.comΑλήθεια: http://www.alitheiaportal.com/contact/epikoinonia/epikoinonia.html

petrosgrafs
petrosgrafs kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 2 yıl 1 month önce
Joined: 07/04/2010 - 03:15

Μπράβο Σάββα μου
ανάρτησε και τις διευθύνσεις όταν μπορέσεις του time out και γενικά των εφημερίδων που έστειλες για να μπορέσει όποιος θέλει να απευθυνθεί και αυτός/η με πραγματικό όνομα ή ψευδώνυμο. Πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε φωνή. 

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

littmann
Offline
Last seen: 5 yıl 11 months önce
Joined: 13/06/2010 - 14:17

Mpravo vre Savva gia to gramma. I epistoli sou einai poli xekathari kai apantas kai me kalo paradeigma sto telos. To sigkekrimeno vivlio einai para poli kalo. Onomazetai "Prayers for Boby".Iparhei akoma mia alithini istoria tou Matthew Shepard o opoios itan gay kai eihe dolofonithei. I mitera tou Matthew einai melos LGBT organoseon, kai itan apo tous protergates pou doulepse sklira gia na perasei o nomos gia gay hate crimes stin Ameriki.Alla mpravo sou gia tin epistoli!

petrosgrafs
petrosgrafs kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 2 yıl 1 month önce
Joined: 07/04/2010 - 03:15

Αγαπητέ Littmann,
Αυτά που αναφέρεις μας ενδιαφέρουν, αν μπορείς πρόσθεσε κάποια linkκαι αν είναι εύκολο κάνε μας μια παρουσίαση για την ιστορία του Matthew Shepard. Θα ήταν καλά να αρχίσουμε να ενημερωνόμασταν όλοι για αυτά τα θέματα. Επίσης δεν ήξερα ότι το prayersforBobbyήταν από πριν σε βιβλίο. Εγώ νόμιζα ότι είχε βγει μόνο σε Ταινία.
Συνέχισε την Καλή δουλειά
Πέτρος Παπαδόπουλος

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 5 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17
littmann
Offline
Last seen: 5 yıl 11 months önce
Joined: 13/06/2010 - 14:17

Ena link pou pisteuo oti ehei megali shesi me auto pou leei o Savvas stin epistoli tou einai ena mini-lecture pou edose o Professor Volker-Sommer tou UCL pou egine epi ti eukairia tou gay pride sto Londino.http://www.youtube.com/watch?v=Q5wLvwqnn2MTo link tha sas parapempsei sto youtube. Elpizo na sas anoixei to link horis provlima.Oso gia to Matthiew Sheppard to parakato link parapempei se link pou mila i mitera tou Matthiew, Judy Shepard kai anaferei kapoia paradeigmata hate crimes stin Ameriki kai zita opos o kosmos na ipostirixei tin prospatheia gia na psifistei o nomos.http://www.youtube.com/watch?v=y1JiN4IcyvAKai ta parakato link deihnoun sto youtube tin Hillary Clinton pou mila gia ton nomo kai oti tha ton proothisoun kai deinei mia poli kali omilia.http://www.youtube.com/watch?v=g3ndU0xCP9w&feature=relatedKai to teleutaio link parapempei se ena clip sto youtube opou o Obama ipografei to nomo gia hate crimes o opoios perna stin Ameriki.http://www.youtube.com/watch?v=vQcviUjEypc&feature=relatedElpizo auta na einai voithitika. Elpizo na vro kai alla endiaferonta links. 

margaritak
margaritak kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 6 months önce
Joined: 07/04/2010 - 03:40

θένκς για τη διαφήμιση του ΚΣΟΠ! Χαίρομαι πολύ που χρησιμοποίησες τις πληροφορίες στο έντυπο για την απάντηση, για όσους δεν το έχουν ήδη μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.Ελπίζω να δημοσιευτεί!

Μαργαρίτα

SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52

Χαιρομαι που χαιρεσαι μαργαριτα μου..φοβομουν οτι θα σε ενοχλουσε η χρησιμοποιηση πληροφοριων απο το εντυπο μιας και εσυ έκανες την δουλεια για το συγκεκριμενο εντυπο...Και σε ευχαριστω για αυτο.Μολις εχω νεότερα σχετικα με την δημοσιευση της επιστολης θα σας ενημερωσω

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

petrosgrafs
petrosgrafs kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 2 yıl 1 month önce
Joined: 07/04/2010 - 03:15

Θα ενοχλούσε η δημοσίευση χωρίς την απαραίτητη γνωστοποίηση της πηγής σου Σάββα μου. Από την στιγμή που αναφέρεις την πηγή σου και δεν οικειοποίησε τα λεγόμενα ή γραφόμενα του άλλου τότε κάθε άλλο παρά ενόχληση θα ήταν για τον κάτοχο αυτής της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ευχαριστώ τους CyQr και littmann για το ενημερωτικό πολύ καλό υλικό που μας παρείχαν. Πραγματικά σοκαριστικό αυτό που έβαλες CyQr μερικές φορές πρέπει να βλέπουμε την ωμή διάσταση των πραγμάτων για να αντιληφθούμε την συνέπειες των πράξεων κάποιων άνθρωπων.

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 4 yıl 5 months önce
Joined: 07/04/2010 - 02:48

μπράβο για την καινούρια σου φωτογραφία, Σάββα μας! Πιστεύω ότι έχει και συμβολικό χαρακτήρα το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ήσουν με τα χέρια να κρύβουν το πρόσωπο, ενώ τώρα χαμογελάς θαρραλέα στο φακό! Αυτό από μόνο του με γεμίζει πολλή χαρά!
το γράμμα σου είναι πάρα πολύ καλό - αναμένω με αγωνία τόσο τη δημοσίευση του, όσο και τα σχόλια που (σίγουρα) θα ακολουθήσουν!
και πάλι συγχαρητήρια!!!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52

Σε ευχαριστω θερμά Γίωργη μου.Αλλα ακομα πιο θερμα ευχαριστω τον Πετρο που με βοηθησε με το γραμμα αλλα κυριως που με εφερε στην accept.Και να ξερετε πως οτι κάνω το κάνω για την accept.

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 4 yıl 5 months önce
Joined: 07/04/2010 - 02:48

 έτσι μπράβο!
καλή συνέχεια και πάντα στη διάθεση σου!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

SaVVAΣ
SaVVAΣ kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 6 yıl 6 months önce
Joined: 19/04/2010 - 21:52

  ' Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο τρέχον τεύχος του TVmania.Μικρότερη από την πρωτότυπη και με τίτλο:  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ''Θα ήθελα μέσω αυτής της επιστολής να ακουστούν κάποιες αληθείες που ήρθε πια ο καιρός να βγούν στην επιφάνεια και να καταρρίψουν τους μύθους που υπάρχουν βαθιά ριζωμένοι στην πλειονότητα κυπριακή συνείδηση. Αλήθειες που είναι αποφθέγματα επιστημονικών ερευνών και τηρούνται ανά το παγκόσμιο, σεβόμενοι το κύρος και την εγκυρότητα τους. 1: Το συντριπτικό ποσοστό των παιδεραστών με βάση έρευνες που έγιναν σε δικαστικές υποθέσεις ανά το παγκόσμιο ειναι ετερόφυλοφιλοι αντρες , το κριτήριο τους δεν ήταν το φύλο του παιδιού αλλα η ηλικία και μάλιστα τα θύματα στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν κορίτσια.2.Kανένας επαγγελματικός ιατρικός ή ψυχολογικός σύνδεσμος με κύρος ,που σέβεται τον εαυτό του ,δεν κατατάσσει την ομοφυλοφιλία ως διαταραχή, ασθένεια ή άλλως πως πρόβλημαΣύμφωνα τον καθηγητή Ρίτσαρντ Γκριν από το London's Charing Cross Hospital που έκανε έρευνα μεταξύ ομοφυλοφιλων και ετεροφυλοφιλων αντρων πρόσεξε πως το αποτύπωμα του δεξιου αντίχειρα εμφανίζει δαιφορα απο αυτο ενος ετεροφυλοφιλου ατόμου. Το συμπέρασμα των ερευνων ήταν ότι ένα γονίδιο, υπεύθυνο, τουλάχιστον εν μέρει, για τη διαμόρφωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων,κατά κάποιον τρόπο, έχει ένα ρόλο επίσης στον καθορισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού.Τα δακτυλικά αποτυπώματα διαμορφώνονται στην 13η εβδομάδα της κυήσης του βρέφους.\Κλείνοντας, ως επίλογο θα ήθελα να παραθέσω αυτούσια τα λόγια μιας μάνας που έχασε το παιδί της λόγω της ίδιας την ομοφοβικής της στάσης έναντι του. Η Μαίρη Γκρίφιθ, μητέρα του Μπόμπυ Γκρίφιθ, που δήλωσε το 1982: « Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, οι ομοφυλόφιλοι είναι καταδικασμένοι να περάσουν την αιωνιότητα στην κόλαση. Εάν θέλουν να αλλάξουν, μπορούν να θεραπευθούν από την αμαρτωλή τους φύση. Εάν γυρίσουν το κεφάλι στον πειρασμό, θα γίνουν φυσιολογικοί και πάλι, μόνο εάν προσπαθήσουν ξανά και ξανά, σκληρά. Αυτά είπα στον γιο μου Μπόμπυ, όταν έμαθα πως είναι ομοφυλόφιλος. Όταν μου το είπε αυτό, όλος ο κόσμος μου κατάρρευσε. Έκανα ότι μπορούσα για να θεραπευθεί. Πριν από 8 μήνες ο γιος μου ...πήδηξε από μια γέφυρα και αυτοκτόνησε... Μετανιώνω βαθύτατα για την άγνοια μου ως προς τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα… Βλέπω πως ότι μου είχαν μάθει και πει, ήταν θρησκοληψία και απάνθρωπη αδυναμία. Εάν ερευνούσα πέρα από αυτά που μου είχαν πει, αν απλά άκουγα τον γιο μου όταν μου άνοιξε τα φύλα της καρδιάς του, δεν θα στεκόμουν σήμερα εδώ απέναντι σας, γεμάτη με ενοχές. Πιστεύω πως ο Θεός, ήταν ευχαριστημένος από το πνεύμα αγάπης και αγαθότητας του Μπόμπυ.
Στα μάτια του Θεού τα πάντα περιστρέφονται από την καλοσύνη και την αγάπη.
Δεν ήξερα πως κάθε φορά που επαναλάμβανα την αιώνια κόλαση για τα ομοφυλόφιλα άτομα, αναφερόμουν στον Μπόμπυ ως άρρωστο, ανώμαλο και κίνδυνο για τα παιδιά μας. Η αυτοεκτίμηση του, η αίσθηση της αξίας του εαυτού του, καταστρέφονταν και τελικά το πνεύμα του κατάρρευσε ανεπανόρθωτα.Ο Μπόμπυ ήταν ένα αγόρι 20 ετών όταν το 1982 έθεσε αυτόβουλα τέρμα στην ζωή του λόγω της ομοφοβικής στάσης της μητέρας του που επηρεαζόταν από την θρησκόληπτη κοινωνία όπου ζούσε. Η Μαίρη Γκρίφιθ μετά από αυτό αφιέρωσε την ζωή της στη προστασία ομοφυλόφιλων ατόμων που βίωσαν αυτά που βίωσε το παιδι της, έτσι ώστε να μην έχουν το ίδιο τραγικό τέλος.                                                                                                                                                                                                  Μιχάλης'' Και η απάντηση του δοκτωρ Σταύρου ήταν η ακόλουθη:''Αγαπητέ Μιχάλη,απολογούμαι που λόγω περιορισμένου χώρου ,δημοσιεύεται ενα μικρό κομμάτι της επιστολής σου.Να αναφέρουμε επίσης οτι για το ίδιο θέμα έχουν φτάσει πολλές επιστολές που δεν μπορόυν ολες τους να δημοσιευθούν.Όσα αναφέρεις ευσταθούν εκτός απο τις απόψεις της ιατρικης και της  γενετικής.Η ομοφυλοφιλία πώς και εσυ ο ίδιος τονίζεις δεν ειναι οργανική ανωμαλία ή βιολογική διαστροφή άρα αποκλείουμε την οποιαδήποτε σχέση της ιατρικής επιστήμης.Οι απόψεις που πιο πολύ ευσταθούν είναι της ψυχολογικής επιστήμης,η οποιά προτείνει οτι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχολογικό φαινόμενο που δεν μπορεί παρα να γίνει αποδεκτό απο την κοινωνία μας'' 

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

petrosgrafs
petrosgrafs kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 2 yıl 1 month önce
Joined: 07/04/2010 - 03:15

Συγχαρητήρια Σάββα μου,
Είναι πολύ καλό να δημοσιεύονται σωστές φωνές για να φτάνουν σε όλους!
Και πάλι συγχαρητήρια η επιστολή σου είναι πολύ καλή.

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 5 months önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Επίσης συγχαρητήρια!!!

Ubiquites
Offline
Last seen: 6 yıl 2 months önce
Joined: 08/02/2011 - 03:33

Κομμάτι απο την απάντηση που έδωσε ο δοκτωρ Σταύρου :
"Όσα αναφέρεις ευσταθούν εκτός απο τις απόψεις της ιατρικης και της  γενετικής."
Δεν ευσταθούν οι απόψεις της ιατρικής και της γενετικής; Σύγνώμη αλλά μπορεί κανείς να με ενημερώσει τι είδους δόκτωρας είναι ο δοκτωρ Σταύρου; Γιατί εγω προσωπικά έχω τα εξείς υπόψη μου:
Ο σύλλογος ιατρών Αμερικής, ο σύλλογος των ψυχιάτρων Αμερικής, ο σύλλογος των ψυχολόγων Αμερικής, ο σύλλογος των ψυχαναλυτών Αμερικής, η ακαδημία παιδιάτρων Αμερικής και ο εθνικός σύλλογος των κοινωνικών λειτουργών Αμερικής έχουν όλοι υποστηρίξει ότι η ομοφυλοφιλία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νοητική διαταραχή και ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.
Στην παρακάτω εκπομπή μιλούν ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ επιστήμονες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που ακηρώνουν όλα αυτά που ισχυρίζεται ο κύριος Σταύρου ειδικά για την περίπτωση των ατόμων που είναι gender non conforming.
http://www.youtube.com/watch?v=IoZoRbP-0WM
http://www.youtube.com/watch?v=WTLAof9oXCI
http://www.youtube.com/watch?v=RGnZgC47SLA
Κύριε δόκτωρ όταν ισχυρίζονται οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ο σεξουαλικός προσανατολισμός ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να ενοούν όλοι αυτοί οι σύλλογοι γιατρών, ψυχιάτρων, ψυχαναλυτών, ψυχολόγων κλπ Αμερικής; Οτι είναι ψυχολογικό άρα με μερικές επισκέψεις σε ψυχαναλυτές βελτιώνουν/αλλάζουν κάτι ή μηπως κάτι ΑΛΛΟ. Αλήθεια κύριε δόκτωρ δεν μας είπατε εσάς ΠΟΤΕ η ψυχολογία σας, σας επηρέασε τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας;
Ας τον ενημερώσει κάποιος/α γιατί ξεφτιλίζει την ειδικότητα του ως δόκτωρ.

If our gender is ambiguous, then so is the rest of our existance.

nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Διαβάζω τη στήλη του κ. Σταύρου στο ΤV MANIA από το 1998, δηλαδή τότε που έκλεισε η στήλη "Γυναίκες του Καναπέ", η οποία δημοσιευόταν στο περιοδικό STAR. Oι "Γυναίκες του Καναπέ" ήταν κάτι αντίστοιχο με τη στήλη της Ρούλας στην εφημερίδα CITY FREE PRESS. Πέρυσι είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το αρχείο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στο οποίο φυλάγονται τεύχη περιοδικών και εφημερίδων από το 1960 μέχρι σήμερα. Βρήκα το ράφι με τα τεύχη του ΤV MANIA και έρριξα μια ματια στη στήλη του κ. Σταύρου αναζητώντας επιστολές σχετικές με σεξουαλικό προσανατολισμό. Κατέληξα λοιπόν στα εξής συμπεράσματα:
α) Αν το 1995/-96 ήξερα ότι υπάρχει αυτή η στήλη, θα μάθαινα ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα και ότι δεν είμαι ο μόνος άντρας πάνω στον πλανήτη που γουστάρει άντρες. Ενδεχομένως να καταλάβαινα ακόμα ότι το γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλος δεν οφείλεται στο ότι "τον πήρα από πίσω" σε ηλικία 13 1/2 αλλά σε άλλους παράγοντες. Αυτό ίσως με βοηθούσε να αποδεχτώ καλύτερα τον εαυτό μου.
β) Οι απόψεις του κ. Σταύρου άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου. Αρχικά, όσοι αναγνώστες του έγραφαν "είμαι ομοφυλόφιλος και δεν ξέρω τη να κάνω κλπ", τους απαντούσε ότι μπορεί να ήταν λάθος και ότι έπρεπε να το ξανασκεφτούν. Σε άλλες επιστολές που ακολούθησαν μ' αυτό το θέμα, τους έγγραφε ότι προφανώς οφείλεται σε καταστάσεις που βίωσαν όταν ήταν μικροί κλπ. Αρχές του 1999 δημοσιεύτηκε η επιστολή ενός έφηβου αναγνώστη που έλεγε "πάσχω από μια ασθένεια που φυλακίζει την ψυχή [...] Υπάρχουν τρόποι να ξεφύγει κανείς από την ομοφυλοφιλία;" Αναμφίβολα, ο μικρός ένιωθε φυλακισμένος διότι δεν μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματά του. Κι εγώ έτσι ένιωθα τότε. Εκείνη όμως η επιστολή θα μείνει στην ιστορία: για πρώτη φορά ο κ. Σταύρου είπε "δεν μπορεί κανένας και καμιά δύναμη να εμποδίσουν ένα άτομο να είναι ομοφυλόφιλο". Διαβάζοντας εκείνη την επιστολή τότε που ήμουν 161/2, άρχισα να βλέπω τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία.
Αν και τα παρακάτω ξεφεύγουν από το θέμα αυτή της συζήτησης, θα ήθελα να τα επισημάνω. Όταν αργότερα μπήκαμε στον 21ο αιώνα, ένας νέος παράγοντας μπήκε στο παιχνίδι: η τεχνολογία. Πλέον ο καθένας μπορούσε να βάλει μια αγγελία στις ΡΟΖ ΑΓΓΕΛΙΕΣ δημοσιεύοντας τον αριθμό του κινητού του SO EASY καθώς για να πάρεις αριθμό SO EASY δεν χρειαζόσουν συμβόλαια και άλλα τοιαύτα. Παράλληλα, το INTERNET γινόταν όλο και πιο δημοφιλές καθώς το κόστος αγοράς PC είχε κατεβεί αρκετά. Ο καθένας μπορούσε να μιλήσει με άλλους ομοφυλόφιλους μέσω IRC στο κανάλι #Gaycy. Με άλλα λόγια, δεν χρειαζόταν να εξαρτώνται από τις απόψεις του κάθε κ. Σταύρου καθώς μπορούσαν να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους. Θυμάμαι ότι τότε ήμουν στρατιώτης και αναρωτήθηκα αν τα παιδιά των 14 χρονών έχουν υπόψη τους όλα αυτά τα μέσα για να μην νιώθουν μόνα στη διαδικασία αποδοχής του εαυτού τους.
Η τεχνολογία έφερε τεράστιες αλλαγές στον τρόπο σκέψης γενικά. Εκτός από το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού, βλέπουμε το INTERNET να κατακλύζεται από webblogs που ασχολούνται ακόμα και με πολιτική. Δυστυχώς οι πολιτικοι μας ζουν στον κόσμο τους και δεν δίνουν σημασία. Ας μην παραξενεύονται λοιπόν που η νεολαία αποστρέφεται την πολιτική. Παρομοίως, αν ο κ. Σταύρου παρέμενε στις αντιλήψεις του περασμένου αιώνα, θα γινόταν αντικείμενο κοροϊδίας (όπως γίνονται οι πολιτικοί μας μέσω των webblogs). Ωστόσο, όποιες αλλαγές και να γίνουν στον τρόπο σκέψης και στην κοινή γνώμη, ο κάθε επιστήμονας έχει τις δικές του απόψεις. Υπάρχουν ψυχολόγοι που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι θεραπεύσιμη ψυχολογική ασθένεια ενώ άλλοι λένε πως δεν είναι ούτε θεραπεύσιμη, ούτε ψυχολογική, ούτε ασθένεια. Το ποιος έχει δίκαιο θα το δείξει τελικά ο χρόνος.

Ubiquites
Offline
Last seen: 6 yıl 2 months önce
Joined: 08/02/2011 - 03:33

Η εξέλιξη και η διαρκής ενημέρωση είναι προσόν, μονάχα που στην περίπτωση των πρόσφατων απόψεων του δείχνει να έχει μείνει πίσω. Αν όντως ευσταθούν πιο πολύ οι απόψεις της ψυχολογικής επιστήμης όπως αναφέρει τότε ας μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα ομοφυλόφιλα άτομα ή μήπως υπάρχει ο κίνδυνος να αναφερθεί σε τραύματα ή λάθη διαπαιδαγώγησης ή ακόμα χειρότερα σε φοβία προσέγγισης ατόμων διαφορετικού φύλου από τα ομοφυλόφιλα άτομα και πολλά άλλα;
Δεν ωφελεί πουθενά η στείρα γνώση αν δεν έχει μπει στην διαδικασία να προβληματιστεί έστω και λίγο από μόνος του αν ευσταθούν ή όχι πόσο μάλλον να ενημερωθεί τι λένε άλλοι δόκτορες μέσα απο έρευνες στην ιατρική και τη γενετική. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πει την δική του άποψη στο κατά πόσο επηρεάστηκε ο δικός του σεξουαλικός προσανατολισμός από την ψυχολογία του.
Ευκαιρία είναι εν έτη 2011 να ρίξει μια ματιά στο ερωτηματολόγιο του Martin Rochlin, Ph. D. ο οποίος το δημιούργησε το 1972 με σκοπό να εξηγήσει στους ετεροφυλόφιλους θεραπευτές πως βιώνει κάποιος τις ερωτήσεις για την σεξουαλικότητα του. Αυτό προς προβληματισμό και σκέψη. Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:
http://www.acceptcy.org/el/node/599
Αλήθεια αν ήταν στη θέση μας πως θα ένιωθε αν τόσο γενικά και αόριστα του έλεγε κάποιος δόκτωρ ότι είσαι αποτέλεσμα διαφόρων ψυχολογικών παραγόντων;
Και ας μην συζητήσουμε το πόσο απαράδεκτο είναι να εκφράζονται μέσα από τον Τύπο απόψεις απόλυτες ότι δεν ευσταθούν απόψεις της ιατρικής και της γενετικής γιατί απλά δεν φρόντισε να ενημερωθεί επι του θέματος. Προφανώς και δεν τον τιμά κάτι τέτοιο.

If our gender is ambiguous, then so is the rest of our existance.

nikosdarkman
Offline
Last seen: 8 yıl 1 month önce
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού ΤV-MANIA, ο δρ Σταύρου δημοσίευσε απάντηση για επιστολή αναγνώστη ο οποίος είχε κάποιες τραυματικές εμπειρίες σεξουαλικής κακοποίησης σε μικρή ηλικία και τώρα δεν είναι σίγουρος αν του αρέσουν οι άντρες ή οι γυναίκες. Ο δρ Σταύρου πρότεινε στον αναγνώστη να επιδιώξει να δημιουργήσει ετεροφυλοφιλικές σχέσεις (τις οποίες για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω τις ονομάζει "ετεροφυλικές" αντί "ετεροφυλοφιλικές") διότι τάχα αυτό το είδος σχέσεων θα του δείξει καλύτερα τι ακριβώς χρειάζεται.Αυτό μου δημιούργησε μια απορία. Ας πούμε ότι δεν είμαι σίγουρος αν μ' αρέσει το παγωτό φράουλας ή το παγωτό σοκολάτας. Αυτό σημαίνει ότι αν τρώω μόνο παγωτό σοκολάτας θα καταλάβω καλύτερα τι θέλω τελικά;

Petros
Offline
Last seen: 8 yıl 2 hafta önce
Joined: 06/07/2010 - 18:00

Ούφφου... Αν τρώεις μόνον παγωτό σοκολάτας και δεν σ' αρέσει τότε, τρως φράουλα... Αν δε σ αρέσει ούτε η φράουλα τότε τρως και τα δύο... Αν πάλι δεν είσαι ικανοποιημένος, δοκιμάζεις άλλες γεύσεις ή κόβεις εντελώς το... παγωτό...