Πολύχρωμες Συναντήσεις

Image: 
Date: 
Tue, 17/06/2014 - 18:30
Location: 
NGO Support Center (Εζεκία Παπαϊωάννου 27, Λευκωσία)

Oι συζητήσεις γίνονται στα Ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν....

Όλοι οι συντονιστές των πολύχρωμων συναντήσεων είναι πρόσωπα εθελοντές με εμπειρία στο συντονισμό ομάδων και σε θέματα ΛΟΑΤ.

Μετά από τις πολύχρωμες, όσοι το επιθυμείτε, θα πάμε σε κάποιο γειτονικό μπαράκι- café (ο χώρος θα αποφασιστεί από τα πρόσωπα που θα παρευρεθούν)

Τι είναι οι πολύχρωμες συναντήσεις; Οι πολύχρωμες συναντήσεις είναι μια όμορφη πρωτοβουλία που διοργανώνεται από την accept ΛΟΑΤ Κύπρου από το 2010. Καταρχήν δίνεται η ευκαιρία σε άγνωστα μεταξύ τους ΛΟΑΤ πρόσωπα ή φίλων αυτών να μαζευτούν σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο όπου μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους από το πιο απλό θέμα όπως πχ το coming out ή άλλα πιο σύνθετα θέματα που απασχολούν τα πρόσωπα που βρίσκονται στην συγκεκριμένη συνάντηση. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος επιλέγει να πάει στις πολύχρωμες συναντήσεις. Υπάρχουν πάντα δύο συντονιστές όπου θα φροντίζουν ώστε η συζήτηση να κυμαίνεται στα σωστά πλαίσια και όλοι όσοι παρευρίσκονται να νιώθουν άνετα και ασφαλή. Δεν χρειάζεται να κάνεις προκράτηση, δεν χρειάζεται να δώσεις το πραγματικό σου όνομα αν δεν θέλεις, όπως επίσης δεν χρειάζεται να είσαι μέλος της accept αν εσύ δεν το επιλέξεις. Οι πολύχρωμες συναντήσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να γνωρίζεις καινούργια άτομα, να κάνεις νέους φίλους και να δεις πως αντιμετωπίζουν άλλα ΛΟΑΤ πρόσωπα παρόμοια θέματα που ενδεχομένως να απασχολούν και εσένα. Αν νιώθεις ότι εσύ είσαι καλά και ότι έχεις λύσει όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό μπορείς ερχόμενος στις πολύχρωμες συναντήσεις να βοηθήσεις άλλα πρόσωπα με τις γνώσεις σου και την δική σου εμπειρία. Μετά την κανονική διάρκεια οι πολύχρωμες συναντήσεις συνεχίζονται για όποιους θέλουν σε ακόμη πιο χαλαρό κλίμα σε κάποιο από τα γειτονικά café. Μια δοκιμή θα σε πείσει.