Error message

  • Notice: Undefined index: text_processing in _text_sanitize() (line 321 of /home/accept/public_html/modules/field/modules/text/text.module).
  • Notice: Undefined index: value in _text_sanitize() (line 321 of /home/accept/public_html/modules/field/modules/text/text.module).

Το φασιστικό ΕΛΑΜ προωθεί την ομοφοβία στο website τους

2 posts / 0 new
Last post
christosnol
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 10/06/2010 - 16:31
Το φασιστικό ΕΛΑΜ προωθεί την ομοφοβία στο website τους

Ξέρω ότι ορισμένοι από σας διαβάζοντας τον τίτλο θα φοβηθείτε και ίσως να νιώσετε την ανάγκη να κλειστείτε περισσότερο στη ντουλάπα. Μην το κάνετε. Η δύναμη μας έγκειται στο ότι είμαστε ενωμένοι. Εξάλλου, δεν είναι άμεση υποκίνηση σε βία, είναι έμμεση. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει, πιστεύω, να επισημανθεί και να καταδικαστεί και για αυτό προσπαθώ να το διαδώσω όσο περισσότερο μπορώ. Δεν πρέπει να γυρίζουμε το κεφάλι αλλού. Ξέρω, τέτοιου είδους μηνύματα είναι αποκρουστικά, αλλά αν θέλουμε να παλέψουμε πρέπει να έχουμε την κράση να τα δούμε κατάφατσα! Για να προλάβουμε, κιόλας, τα χειρότερα.Όπως γράφει ο Κυπρολέων εδώ, το ΕΛΑΜ, γνωστή ρατσιστική και φασιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, προωθεί το μήνυμα "θάνατος στις αδελφές" στο website της. Το ΕΛΑΜ εκθειάζει τους φασίστες Σέρβους οι οποίοι δημιούργησαν σοβαρές ταραχές στο gay pride του Βελιγραδίου, και φώναζαν "θάνατος στις αδελφές". Και αυτό μεταξύ διαφώρων υβριστικών χαρακτηρισμών, όπως "αδελφοπορείες", ενώ και στο τέλος πετάει και ένα "ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κοινωνίες στην Ευρώπη που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση και την άλωση των εθνικών αξιών".Αυτό δεν είναι καθαρή υποκίνηση βίας; Ίσως να πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει νομικό έρισμα στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε; Ένεκα του θέματος που είχε προκύψει με τον Μακάριο Δρουσιώτη και το christofiaswatch, ίσως να είναι πρόσφορο το έδαφος να αναδειχθεί αυτό το πρόβλημα. Δηλαδή το πρόβλημα του λόγου μίσους.Το link, για όσους έχουν γερό στομάχι, βρίσκεται εδώ. Ζωντανή συζήτηση γίνεται στο blog του Κυπρολέων όπου μέλη του ΕΛΑΜ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ήδη πολλοί θαμώνες του blog βάλλουν εναντίων τους. Εισηγούμαι να μπούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε να γράψουμε τη γνώμη μας, ώστε να καταλάβουν αυτά τα καθήκια ότι είναι περιθωριοποιημένοι, ότι δεν τους φοβόμαστε, και ότι θα τους πολεμήσουμε αλύπητα όπως και κάθε ένα που προσπαθεί να απειλήσει ή να περιορίσει τα δικαιώματά μας.

field_vote: 
Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Edited by: christosnol on 25/10/2010 - 18:24
ekonstantinou
Offline
Last seen: 8 years 9 months ago
Joined: 30/09/2010 - 19:20

Καλημέρα σε όλους!
Διαβάζω διάφορα στην ιστοσελίδα, κάποια τα χαίρομαι. Άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν με μια σύγκρουση μέσα τους, του 'πρέπει', του 'δήθεν', όλων αυτών που τους έχουν φυτευτεί στο μυαλό από παιδιά, κι όμως βρίσκουν τη δύναμη και το κουράγιο να κάνουν υπερβάσεις και να αποδεκτούν αλλά και να δηλώσουν πια απροκάλυπτα τη σεξουαλική τους ταυτότητα. 
Άλλες φορές πάλι διαβάζω ανθρώπους οι οποίοι βρίσκουν παρηγοριά στο να ενοχοποιούν την κοινωνία για τη δική τους αδυνατότητα να αποδεκτούν τον εαυτό τους, εκφράσεις όπως 'έξω από την ντουλάπα', ΄μέσα στη ντουλάπα', 'οι άλλοι που μας μισούν' κλπ.  Αναρωτιέμαι κατά πόσον τέτοιες εκφράσεις 'κλείνουν' περισσότερο ένα άνθρωπο, εάν αυτές οι εκφράσεις και απόψεις δημιουργούν σε ένα άνθρωπο την ιδέα του 'ξεχωριστού', του 'διαφορετικού' και επομένως του 'ξέχωρου' από την κοινωνία. 
Φύλο δεν υπάρχει είπε ο Λακάν.  Αυτό έχει αποδεικτεί και κλινικά.  Ο άνθρωπος είναι κατ'εξοχήν σεξουαλικό ον αλλά η κατεύθυνσή του δεν είναι μία.  Ο άνθρωπος δεν ερωτεύεται το φύλο αλλά ερωτεύεται τον άνθρωπο.  Είτε αυτός είναι γυναίκα, είτε άντρας.  Ίδιο 'φύλο' ή διαφορετικό.  Η σεξουαλική επιθυμία κατευθύνεται πάλι προς τον άνθρωπο.  Γι αυτό και βλέπουμε εφήβους να ερωτεύονται καθηγητές, δασκάλους του ιδίου φύλου, ενώ κατά βάσει είναι ετεροσεξουαλικοί. 
 
Άρα, δεν υπάρχει κατ ουσίαν ο ετεροσεξουαλικός και ο ομοσεξουαλικός.  Κατ ουσίαν όλοι ήμαστε  αμφιφυλόφιλοι.  Ναι, δύσκολο η κοινωνία που ζούμε να αποδεκτεί πολλά πράγματα, και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η αποδοχή ψυχολογικής κακοποίησης των ανρθώπων που έχουν μια κάποια σεξουαλική ταυτότητα, όποια και να είναι αυτή.  Όμως, αν ένας άνθρωπος συνεχώς διαφοροποιεί τη σεξουαλικότητά του μέσα στο λόγο του, εάν αισθάνεται τη διαφοροποίηση, εάν τη λογοποιεί και την εκφράζει, πώς είναι δυνατόν αυτή η κοινωνία να αλλάξει;  Είναι ένα ερώτημα το οποίο ήθελα να θέσω.
 
Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους μια όμορφη μέρα.

Έλενα Κωνσταντίνου Ασκούμενη Ψυχοθεραπεύτρια