Συνδέονται ομοφυλοφιλία και παιδεραστία;

17 Απριλίου 2010, 18:31 EESTSigmaLive/ΑΠΕΣάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία, η  φράση του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, που συνδέει παιδεραστία και ομοφυλοφιλία
Ο Ταρτσίζιο Μπερτόνε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, για την υπόθεση περί συγκάλυψης παιδεραστών ιερέων από το Βατικανό, υπογράμμισε ότι «Πολλοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι απέδειξαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αγαμίας των καθολικών ιερέων και παιδοφιλίας. Πολλοί άλλοι, όμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, έδειξαν ότι ομοφυλοφιλία και παιδεραστία συνδέονται». Πρόσθεσε δε, πως «Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται το πρόβλημα».
Η αντίδραση της ιταλικής οργάνωσης για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων «Arci Gay», ήταν άμεση. Με ανακοίνωση της η οργάνωση υπογράμμισε ότι η εξίσωση ομοφυλοφιλίας - παιδεραστίας είναι λανθασμένη, κατάπτυστη και αντιεπιστημονική.
Πρόκειται για ανέντιμο ισχυρισμό, αναφέρει η οργάνωση, ο οποίος βάλλει κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων ομοφυλόφιλων ατόμων. «Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώνεται ο κυνισμός της ιεραρχίας του Βατικανού».
Ο ιδρυτής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι, σχολίασε τη δήλωση του Μπερτόνε, σημειώνοντας ότι «κάθε παραλληλισμός μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας είναι άδικος και επικίνδυνος. Θα πρέπει όλοι μας να προσέξουμε να μη ρίξουμε σπόρους στο χωράφι των διακρίσεων, το οποίο, δυστυχώς, είναι πάντα πολύ εύφορο».Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Καθολικών Ψυχιάτρων και Ψυχολόγων Ιταλίας, Τονίνο Καντέλμι, εκτιμά ότι «δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο μεταξύ παιδοφιλίας και ομοφυλοφιλίας, αφού οι θεωρίες, που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, στερούνται επιστημονικής βάσης».Τέλος, από το Παρίσι,  ο εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μερνάρντ Βαλερό, αναφερόμενος στις φράσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού δήλωσε: «Είναι ένα απαράδεκτο συνονθύλευμα, το οποίο καταδικάζουμε». Ο Βαλερό υπενθύμισε «Τη στράτευση της Γαλλίας στην καταπολέμηση των διακρίσεων και των προκαταλήψεων, που συνδέονται με την σεξουαλική ταυτότητα των πολιτών».

No votes yet