Ο ΔΗΣΥ τάσσεται κατά του θεσμού του γάμου μεταξύ ομοφυλοφιλικών ζευγαριών

6 posts / 0 new
Last post
Ifigenia
Ifigenia's picture
Offline
Last seen: 7 years 8 months ago
Joined: 07/04/2010 - 22:50
Ο ΔΗΣΥ τάσσεται κατά του θεσμού του γάμου μεταξύ ομοφυλοφιλικών ζευγαριών

http://www.acceptcy.org/el/node/add/forum/41 Ο ΔΗΣΥ τάσσεται κατά του θεσμού του γάμου μεταξύ ομοφυλοφιλικών ζευγαριών
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τάσσεται εναντίον της επέκτασης του θεσμού του γάμου, κατά τρόπο που να καλύπτει τις περιπτώσεις ομοφυλοφιλικών ζευγαριών όπως και του θεσμού της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια.

Αυτή τη θέση υιοθέτησε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος στις 18 Μαΐου και διαβίβασε σήμερα σε διακοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είχε εγείρει σχετικό ζήτημα.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αναφέρει επίσης πως το κόμμα σέβεται το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσμοθετήσει ρυθμίσεις των σχέσεων ομοφυλοφιλικών ζευγαριών στη νομική βάση του Συμφώνου Συμβίωσης (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κ.ά.) και θα μελετήσει νομοθετική πρωτοβουλία της Κυπριακής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ρύθμιση του ζητήματος».

Οπως αναφέρεται το Εκτελεστικό Γραφείο μελέτησε κατά τη Συνεδρία της 18ης Μαΐου 2010 το θέμα της ομοφυλοφιλίας υπό το φως της πρόσφατης Απόφασης 1728(2010) και του Ψηφίσματος 1915/2010 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (29/4/2010) της Έκθεσης της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PE.323.253) και των σχετικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα.

Το Εκτελεστικό Γραφείο σέβεται, όπως σημειώνεται, τη βασική θέση που υιοθετείται στις πιο πάνω ευρωπαϊκές αποφάσεις ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κάθε ατόμου είναι μέρος της ταυτότητάς του και αποτελεί δικαίωμα που κατοχυρώνεται τόσον από τη Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, όπως έχει ενσωματωθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Επίσης καταδικάζει κάθε ενέργεια που παραβιάζει την αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του κάθε ατόμου και καλλιεργούν αρνητική στάση εναντίον ομοφυλοφιλικών προσώπων. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τάσσεται κατά παντός είδους δυσμενούς διάκρισης, κοινωνικής απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού ομοφυλοφιλικών προσώπων.
 
iKypros04/06/2010

Taxonomy upgrade extras: 
field_vote: 
No votes yet
paintmeblack
Offline
Last seen: 10 years 3 months ago
Joined: 13/07/2010 - 03:01

aisxos

mpe
mpe's picture
Offline
Last seen: 4 years 6 months ago
Joined: 26/06/2010 - 18:07

αναμενώμενη αντίδραση απο το το προοδευτίκο δημοκρατικό κομμα, αλλα πάλε τι επεριμέναμε?στες προηγούμενες εκλογες ενας αρχι-παπάς (εκπροσώπος του ορθόδοξου θεου στη Κυπρο) παροτρυνε τους κυπριους πολίτες να στηρίξουν το δυσυ. Αν το δυσυ βγει και υποστηρηξει τωρά κατι που που το 'δόγμα' θεωρεί αίσχος και ντροπη και ανωμαλια, αυτοματα χάννει την υποστηριξη των πίστων άβουλων προβάτων που κρεμμουντε που τα στόματα των παπάων. οποιδήποτε κομμα τζαι να είχε την στήρηξη της εκκλησιας έτσι εν να έκαμνε.τζαι ναι ξερω το ειμαι ανορθογραφος! γκετ οβερ ιτ!

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 5 months ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

υπομονή κι επιμονή
όλα θα αλλάξουν
σιγά-σιγά, αλλά σταθερά
έρχονται καλύτερες μέρες
το ξέρω!
το ξέρουμε!
κι αυτό είναι μόνο η αρχή!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

hristina
Offline
Last seen: 9 years 11 months ago
Joined: 07/04/2010 - 03:27

Ο ΔΗΣΥ τάχθηκε εναντίον, αλλά οι ευρωβουλευτές του, Κασουλίδης και Θεοχάρους τόσο ελεύθερα διαφώνησαν με τη γραμμή του κόμματος; Κάτι μου μυρίζει ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ εν όψει των βουλευτικών. Τς τς είμαι παρανοϊκή :Ρ

fotisf
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Joined: 09/05/2010 - 02:49

Καθόλου παρανοϊκή.Είναι φανερό (βγάζει μάτι) ότι προσπαθούν να μαζέψουν τα σπασμένα τους και ότι η πραγματικότητα είναι ότι συναινούν σε απόψεις τύπου Θεμιστοκλέους αλλά θέλουν ΤΖΑΙ τον σσύλον χορτάτον (βλπ. κόμμα) ΤΖΑΙ την πιττα σωστή (βλπ. επερχόμενες εκλογές) Υποκρισία, υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο