My first coming out!

8 posts / 0 new
Last post
stcy
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Joined: 09/01/2012 - 22:33
My first coming out!

Παιδιά γεια σας!Είμαι ένα αγόρι 21 χρονών και μόλις πριν λίγο έκανα το πρώτο μου coming out!! Έχει καιρό τώρα που κατάλαβα και αποδέχτηκα το ποιος είμαι και έλεγα ότι φέτος θα είναι η χρονιά μου. Η χρονιά της αλήθειας! Τελικά συνέβηκε πολύ πιο σύντομα απ'ότι υπολόγιζα. Κάθε φορά που ερχόταν η σκέψη του coming out στο μυαλό μου, αμέσως έφευγε και έλεγα ναι είναι καιρός να το κάνω αλλά όχι τώρα...πιο μετά. Τελικά σήμερα όπως βγήκα από το μπάνιο (αχρείαστες λεπτομέρειες αλλά προσθέτουν στο σασπένς!! :)) μου ήρθε. Λέω τώρα είναι η στιγμή που θα το πω στην κολλητή μου! Κι έτσι απλά έπιασα το τηλέφωνο κι έστειλα μήνυμα. Επειδή δεν θα μπορούσα να της το πω "live". Αλλά ας είναι κι αυτό. Λοιπόν μιλήσαμε για αρκετή ώρα μέσω μηνυμάτων. Ο απολογισμός είναι ότι ακόμα είναι συγχυσμένη, δεν το πολυπιστεύει και μου είπε σε μια φάση ότι ίσως να το λέω αυτό γιατί είμαι "αντροπιάρης" και δεν έκαμα κάτι με καμιά κοπέλα ακόμα. Της εξήγησα τι συμβαίνει και της είπα ότι το ξέρω ότι είναι δύσκολο γι αυτή να το καταλάβει και να το χωνέψει γιατί έτσι την έχει μάθει η κοινωνία. Στο τέλος της είπα να την αφήσω να τα σκεφτεί όλα αυτά και να τα απορροφήσει αν μπορεί και να ξαναμιλήσουμε αύριο για να μου πει πως νιώθει και αν είναι οκ με αυτό.Νιώθω λίγο πιο ξαλαφρωμένος τώρα αλλά ακόμα είμαι αγχωμένος γιατί ελπίζω τελικά να το δεχτεί και να μην χαλάσει η φιλία μας.Ακούω τα σχόλια σας! 

field_vote: 
No votes yet
nikosdarkman
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Γιατί ένιωθες ότι ήταν τόσο σημαντικό να της το πεις;

stcy
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Joined: 09/01/2012 - 22:33

Επειδή είναι η κολλητή μου και πρέπει να ξέρει όλη την αλήθεια για μένα. Δεν μπορώ να της λέω ψέματα συνέχεια...

costas
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 21/02/2010 - 18:45

Συγχαρητήρια που βρήκες το θάρρος για το πρώτο σου coming out. Πίστεψε με θα ακολουθήσουν πολλά άλλα και (γονέων εξαιρουμένων) γίνεται πιο εύκολο κάθε φορά σε σημείο που στα 30 σου απλά θα θεωρείς αυτονόητο ότι έπρεπε να το ξέρουν!!!Ομολογώ ότι από το πρώτο μου coming out ο κολλητός μου επίσης δεν με πίστευε. Του πήρε 3 μέρες μετά από ένα μεγάλο σοκ για εκείνον και ακόμα ένα μεγαλύτερο για εμένα. Έκανα 1 χρόνο μέχρι να το πω σε κάποιον άλλο…Όσο για τον κολλητό μου, δέκα χρόνια μετά, έρχεται και αναλύει όλες τις θεωρίες που έχει για τους γκέι και του σπάω όλα τα στερεότυπα κάθε φορά! Σύντομα θα είμαι κουμπάρος στο γάμο του.

Petros
Offline
Last seen: 7 years 9 months ago
Joined: 06/07/2010 - 18:00

Συγχαρητήρια!
Έκανες ένα βήμα προς την προσωπική σου ελευθερία και του κτισίματος μιας πιο "αληθινής" σχέσης με τους τριγύρω σου. Όπως κι αν το πάρει η κολλητή σου (αν και πιστεύω ότι η στάση της μέχρι τώρα δείχνει απλά σταδιακή αποδοχή) θα ξέρεις ότι αν θα μείνει μαζί σου πλέον θα ναι 100% και αν δεν τότε απλά δεν ήταν και τόσο κολλητή after all...
 
 
 

stcy
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Joined: 09/01/2012 - 22:33

Ευχαριστώ Κώστα και Πέτρο. Νιώθω τώρα σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Βέβαια ακόμα είμαι στην αρχή γιατί έπονται κι άλλα (κι ελπίζω καλύτερα) αλλά σιγά σιγά θα γίνουν όλα. Είναι δύσκολο για κείνη να το αποδεχτεί γιατί έτσι την έμαθε η οικογένεια της και πιστέψετε με πάνω σ'αυτά τα θέματα είναι πολύ παλαιών αρχών η οικογένεια της. Ελπίζω όμως σιγά σιγά να αρχίσει να το αποδέχεται. Δεν μπορείς όμως και να αλλάξεις ριζικά την κοσμοθεωρία των ανθρώπων! Είδομεν!

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

αγαπητέ stcy,
κατ'αρχάς, συγχαρητήρια για το θάρρος και τη δύναμη σου! Κάθε φορά θα γίνεται πιο εύκολο, ακόμα και όταν φτάσεις στου συγγενείς και τους γονείς. Να κοιτάξεις να νιώθεις ασφαλής πριν κάθε σου κίνηση, να είσαι ειλικρινής, να δίνεις χρόνο στους άλλους (εσένα σου πήρε 21 χρόνια ;) ), να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις (οι οποίες πληθαίνουν με τον καιρό) και να σκεφτείς το εξής για προβληματισμό:
αν χαλάσει η φιλία σας, γιατί κάποιος/α δεν μπορεί να δεχτεί το ποιος είσαι, τότε θα σου κάνει μια μεγάλη χάρη φεύγοντας, γιατί με τέτοια προσέγγιση, μάλλον δε θα έπρεπε να είσαστε φίλοι εξ αρχής. Τι νομίζεις?
καλή συνέχεια κι ελπίζουμε να σε δούμε σε κάποια από τις δραστηριότητες μας!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 5 years 1 month ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Συγχαρητήρια και απ' μένα! Να ξέρεις ότι αυτό είναι μόνο η αρχή! Τα καλύτερα έρχονται!