Γειά σας...και πάλι!

9 posts / 0 new
Last post
SUPERGAY
SUPERGAY's picture
Offline
Last seen: 7 years 2 months ago
Joined: 27/03/2011 - 05:55
Γειά σας...και πάλι!

Υποσχέθηκα να γράψω κάτι γιατί έχει καιρό να μιλήσω και εγώ σε αυτή τη σελίδα. Και επειδή όπως λέγαμε τις προάλλες με τον Γιώργη αυτή σελίδα και γενικά ο οργανισμός (αν μπορώ να το πω έτσι :-) ) είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στο gay community της Κύπρου εδώ και καιρό. Άρα κρατώ τον λόγο μου και υπόσχομαι να επιστρέψω στα δρώμενα. Γι'αυτό σκέφτηκα να κάνω το welcome back speech μου (!) σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου! Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρόνια (καλή θα είναι γιατί εμείς θα την κάνουμε να είναι καλή)! Αλλά ας κοιτάξουμε λίγο πίσω στην χρόνια που φεύγει και ας σκεφτούμε τι πήγε λάθος ή τι κάναμε σωστά. Απολογισμό...πως το λένε; Με αυτό τον τρόπο θα γίνουμε πιο δυνατοί! Σας φιλώSUPERGAY

field_vote: 
No votes yet
Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

εμιλήσαμε τις "προάλλες"? εμείς???

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

SUPERGAY
SUPERGAY's picture
Offline
Last seen: 7 years 2 months ago
Joined: 27/03/2011 - 05:55

Ναι ναι! Μιλήσαμε! Ήταν Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου έξω από την Πανδώρα, γύρω στις 5 το πρωί, με την κοτόπιττα στο χέρι!Remember?

If a bullet should enter my brain, let that bullet destroy every closet door. - Harvey Milk

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

 εγώ έτσι ώραν ετζιοιμούμουν!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

nikosdarkman
Offline
Last seen: 7 years 8 months ago
Joined: 05/01/2011 - 13:41

SuperGay,
Nα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 2011 άρχισε με ένα μεγάλο party στο ITHAKI VENUE που είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Το Φεβρουάριο έγινε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του σωματείου στην Πάφο. Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε η έκθεση "Διαφορετικές Οικογένειες, Ίδια Αγάπη" που έγινε στο μπαρ DIFFERENT. Παράλληλα, άρχισαν στη Λευκωσία οι  Πολύχρωμες συναντήσεις, στις οποίες παρευρίσκονταν γύρω στα 9-10 άτομα κάθε φορά. Μετά το Καλοκαίρι 2011 προστέθηκαν και οι συναντήσεις "Εκφράζομαι μέσα από την τέχνη".
Κατά τη διάρκεια του 2011, εκπρόσωποι του σωματείου εμφανίστηκαν σε διάφορα ΜΜΕ (αν και ένας βουλευτής θεώρησε παράνομο το γεγονός ότι εμφανίζονταν στα ΜΜΕ εκπρόσωποι από ένα σωματείο που δεν υπήρχε ακόμα ως νομική οντότητα). Ένα γνωστό ΜΜΕ στο οποίο δημοσιεύονται άρθρα του σωματείου είναι το περιοδικό TIME-OUT. Εκτός από το ΤΙΜΕ-OUT, εκπρόσωποι του σωματείου εμφανίστηκαν σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ειδικότερα η εκπομπή "Με την Ελίτα" φιλοξένησε εκπρόσωπους του σωματείου σε 2 εκπομπές. Η μια φορά ήταν το Μάιο στα πλαίσια της Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και η άλλη φορά ήταν προς το τέλος του 2011, όπου συζητήθηκε το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού σε συνάρτηση με τη θρησκεία και άλλους παράγοντες. Μια άλλη εμφάνιση ήταν στην εκπομπή "Συν-Πλην" όπου τέθηκε το θέμα της ισότητας και κατ' επέκταση της ορατότητας των LGBT. Παρόμοια θέματα τέθηκαν και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Εξ όσων γνωρίζω, το σωματείο τηρεί αρχείο με τις πιο πάνω εμφανίσεις.
Το Μάιο έγιναν πολλές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας: παρουσίαση πορισμάτων έρευνας που έγινε τέλη του 2010 για τα άτομα LGBT, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού και συζητήσεις αναφορικά με σεξουαλικό προσανατολισμό και κοινωνικό φύλο. Στις εκδηλώσεις αυτές παρευρέθηκαν και αρκετά πολιτικά πρόσωπα, καθόσον μια εβδομάδα μετά θα γίνονταν οι βουλευτικές εκλογές. Το σωματείο έστειλε ερωτηματολόγια με θεματολογία LGBT σε υποψήφιους βουλευτές και πήρε ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
Αναφορικά με τα οργανωτικά ζητήματα του σωματείου, έγιναν πολλές προσωρινές διευθετήσεις για να μπορεί να λειτουργεί μέχρι την εκλογή διοικητικού συμβουλίου. Το σωματείο διοικείται προσωρινά από επιτροπή. Λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορουσε ν' ανοίξει λογαριασμός με το όνομα ACCEPT LGBT CYPRUS, έγινε μια συμφωνία να ανοίξει ένας λογαριασμός με ονόματα μελών της συντονιστικής επιτροπής για να γίνεται διαχείριση τυχόν εισφορών προς το σωματείο.
Το Καλοκαίρι 2011 άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις στο FACEBOOK και στην ιστοσελίδα του σωματείου με θέμα τη διoργάνωση του πρώτου Cyprus LGBT-Pride. Έγινε και μια συζήτηση από κοντά σχετικά με το εν λόγω θέμα στην οποία συμμετείχαν περίπου 15 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα έλεγαν ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει LGBT-Pride το 2012 και πρέπει να περιμένουμε. Όσοι υποστήριξαν την άποψη ότι πρέπει το Pride να γίνει το 2012 βασίστηκαν στο ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το γεγονός ότι η Κύπρος θα προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ. Τελικά αποφασίστηκε η διοργάνωση του Pride για το Σεπτέμβριο του 2012 (με όλα τα αρνητικά που συνεπάγεται η απόφαση για Σεπτέμβριο και όχι Αύγουστο).
Ειναι και άλλα πράγματα που έγιναν αλλά δεν τα θυμάμαι όλα απ' εξω. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι το Σεπτέμβριο του 2011 το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να εγκρίνει τη δημιουργία του σωματείου. Το μόνο που εκκρεμεί είναι η επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης του σωματείου, η οποία για να είναι έγκυρη θα πρέπει να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

SUPERGAY
SUPERGAY's picture
Offline
Last seen: 7 years 2 months ago
Joined: 27/03/2011 - 05:55

Ευχαριστώ για την ενημέρωση Νίκολα!Να'σαι καλά! Μπορώ να πω ότι έκοψα πίσω τους τελευταίους μήνες. Αλλά εδώ είμαστε! Υπόσχομαι να γίνω πιο ενεργό μέλος.Αλλά δεν μου είπες, εσύ πως πέρασες τις γιορτές σου;SUPERGAY Υ.Γ: Κάτι άσχετο, μήπως έχουμε RSS feeds για αυτή την σελίδα; Πολύ θα ήθελα να διαβάζω τα νέα topics στο κινητό μου!

If a bullet should enter my brain, let that bullet destroy every closet door. - Harvey Milk

costas
Offline
Last seen: 4 months 2 weeks ago
Joined: 21/02/2010 - 18:45

Χαιρετώ και γώ και απαντώ στο άσχετο σου!RSS της κύριας σελίδας υπάρχει στο http://www.acceptcy.org/rss.xml.

Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17

SuperGay, ευχαριστώ για τις ευχές, ανταποδίδω σε σένα και σε όλους!

GuestCy
GuestCy's picture
Offline
Last seen: 5 years 5 months ago
Joined: 14/10/2010 - 11:52

Χρόνια Πολλά και Καλά!Καλή αρχή με ένα δυναμικό 2012 με πολλά υποσχόμενα δρώμενα που πρόκειται να γίνουν!!!Εύχομαι σε όλους το ίδιο με τον Supergay και όλους!!! Έδωσα και γώ μία υπόσχεση στον Yiorgi για φέτος και για δική μου συμμετοχή............... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ..... τουλάχιστον από το δικό μου field :-) Καλη δημιουργική Χρονιά και πάλι!! Να 'στε πάντα καλά, με υγεία, φαντασία και αγάπη για τους δικούς σας και μη.Κάϊντ Ριγκάρντς,

GuestCy

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός