Αρνητική απάντηση Γενικού Εισαγγελέα προς Κύπριο ομοφυλόφιλο

Για γάμο στον… ΣυλικιώτηΑρνητική απάντηση Γενικού Εισαγγελέα προς Κύπριο ομοφυλόφιλο ΤΟΥΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥΚαμιά υποχρέωση δεν έχει η Κυπριακή Δημοκρατία για αναγνώριση γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό τονίζει εμφαντικά σε απαντητική του επιστολή προς Κύπριο ομοφυλόφιλο ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, παραπέμποντας τον ταυτόχρονα στον υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη καθώς πλέον, όπως εξηγεί, η όποια απόφαση παρθεί επί του θέματος είναι καθαρά πολιτική.
Αιτία για να ασχοληθεί ο κ. Κληρίδης αποτέλεσε επιστολή που έλαβε στις 7/4/2010 από Κύπριο ομοφυλόφιλο, ο οποίος προχθές βρήκε συμπαραστάτη την Επίτροπο Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου στις προσπάθειες που καταβάλλει για να του επιτραπεί να παντρευτεί στην Κύπρο. Στην επιστολή του ο ομοφυλόφιλος υποστηρίζει ότι, με βάση απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι υποχρεωμένα να κατοχυρώσουν νομικά τους γάμους ομοφυλόφιλων. Κάτι το οποίο απορρίπτει στην απαντητική του επιστολή, ημερ. 12/4/2010 ο κ. Κληρίδης, αναφέροντας, διά της δικηγόρου της Δημοκρατίας Θ. Χριστοδουλίδου τα εξής: «(…) Το κείμενο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο οποίο αναφέρεστε είναι σύσταση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και σαν σύσταση δεν είναι νομικά δεσμευτική για τα κράτη μέλη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείται. Η παράγραφος 25 της εν λόγω σύστασης αναφέρεται στα κράτη τα οποία δεν έχουν αναγνωρίσει / κατοχυρώσει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τα καλεί (δεν τα υποχρεώνει) να διευκολύνουν με διάφορα μέσα τα τυχόν προβλήματα που τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Η σύσταση δεν καλεί τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν / κατοχυρώσουν το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, κάτι το οποίο επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κράτους».
Περαιτέρω ο κ. Κληρίδης υποδεικνύει στον παραπονούμενο πως, αν θέλει να προωθήσει την ιδέα του για τροποποίηση της νομοθεσίας, όπως εισηγείται άλλωστε και η Επίτροπος Διοικήσεως για νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων, θα πρέπει να αποταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει την εκτελεστική εξουσία. «Θα πρέπει όμως να τονίσω ότι το καθ΄ ύλην υπουργείο δεν έχει καμία υποχρέωση απορρέουσα από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τροποποιήσει την εν λόγω νομοθεσία. Αν το πράξει, αυτό επαφίεται στη διακριτική του ευχέρεια», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κληρίδης.ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι, εάν αναγνωριστούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία. Είπε επίσης πως στην Κύπρο δεν γίνονται διακρίσεις από τη στιγμή που αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία. Απαντώντας στις υποδείξεις της Επιτρόπου ότι, πλέον η συμβίωση μεταξύ ομοφυλόφιλων συνιστά μια πραγματικότητα στην κοινωνία μας, ο κ. Θεμιστοκλέους διερωτήθηκε κατά πόσο με το ίδιο σκεπτικό, επειδή δηλαδή συναντάμε στην κοινωνία μας και παιδόφιλους, κτηνοβάτες, νεκρόφιλους και εγκληματίες, θα πρέπει το Κράτος να προσδώσει στις πράξεις τους έννομες συνέπειες.
Πηγή: http://www.philenews.com/digital/ClipForm.aspx?nid=1897527
 

Your rating: None Average: 2 (2 votes)

Comments

petrosgrafs's picture

Μάλιστα, μετά την θετικότατη έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, έρχεται αυτή του Γενικού Εισαγγελέα που με εμφαντικό μάλιστα τρόπο, κοινοποιεί την αυθαίρετη του απόφαση πως αφού δεν υποχρεωνόμαστε αλλά απλώς μας καλούν για αναθεώρηση από την ΕΕ, δεν χρειάζεται να λάβουμε μέτρα τροποποίησης του υφιστάμενου νόμου! Αυτός ο Κύριος είναι ο Γενικός μας Εισαγγελέας που υποτίθεται ότι με το πόστο του διασφαλίζει την ισότητα και την δικαιοσύνη για όλους μας! Αν ερχόταν η Θέτις από τους αιώνες θα του έριχνε λάσπη στο στόμα του ρατσιστή! Πάλι καλά που ρίχνει το μπαλάκι στον υπουργό Εσωτερικών , ας δούμε τώρα αν αυτός θα απαντήσει και με ποιο τρόπο! Χειρότερος βέβαια ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ελπίζω μόνο να μην συμμερίζεται τις απόψεις του και το κόμμα του, που μας συγκρίνει με τους παιδεραστές (η λέξη παιδόφιλος κακώς της προσδέθηκε αυτή η αρνητική χροιά, τότε θα έπρεπε να λέγαμε ζωόφιλος αντί κτηνοβάτης! Ας τους μάθει κάποιος Ελληνικά!), τους κτηνοβάτες, νεκρόφιλους και εγκληματίες. Τολμά ακόμα μετά από τόσες συζητήσεις και σεμινάρια να μας βάζει στο ίδιο καζάνι με όλες αυτές τις υποκατηγορίες ανθρώπων! Αυτή είναι η ουσία της  Πολιτικής μας ηγεσίας. Για αυτούς σφαζόμαστε στα γήπεδα και στις διαδηλώσεις! Μάλιστα ο προαναφερόμενος θεωρεί πως με την αποποινικοποίηση  απαντάται και μια συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών. Λες και η αποποινικοποίηση δημιούργησε και διασφαλίζει ισότιμα τα δικαιώματα των ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών. Σκυλιά είμαστε;1000 μπράβο στο παιδί που άρχισε να κάνει από μόνος του τόσα βήματα και ενέργειες. Μόνο και μόνο ότι τους τάραξε την ατάραχη  λίμνη αυτό είναι για όλους μας θετικό.   

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

Yoryis Regginos's picture

Ελπίζω, Πέτρε, να μη "σφάζεσαι" κι εσύ στα γήπεδα για τέτοια τυπάκια... ;)Όσο για τον Μ Α που " κάνει από μόνος του τόσα βήματα και ενέργειες", εννοείται και Μπράβο του και πολλά μάλιστα. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε κι εμείς άλλα τόσο βήματα και ενέργειες, έτσι δεν είναι? Άκουσες πόσο όμορφα τα  'έχωσα' στον κύριο Θεμιστοκλέους στην εκπομπή σήμερα?

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

Γιώργη αν και δέν είδα το πρόγραμμα πο μίλησες στο Σίγμα , Καλά του έκανες του Κύριου θεμιστοκλέους . Αυτός ο άνθρωπος είναι εντελώς ανενημέρωτος για αυτό το θέμα . Γιώργη πρέπει να του κάνεις μερικά μαθήματα νομίζω Και να του κινήσουμε καμιά αγωγούλα να φέρει το νού του νομίζω 

Yoryis Regginos's picture

Αγωγούλα γέα!!! Νομίζω πρέπει να αρκέψω να κάμνω τον έσκορτ, να φκάλουμεν κανέναν ευρώ για τα δικηγορικά έξοδα....

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

petrosgrafs's picture

Αγαπητέ μου Γιώργη, όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι περισσότεροι δουλεύουμε άγρια ωάρια για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις, οπότε δεν είδα την εκπομπή. Από εσωτερικό πληροφοριοδότη του ΣΙΓΜΑ ενημερώθηκα για την επίσκεψη σου στον σταθμό και μπήκα στο sigmalive,όμως δεν κατάφερα να βρω την εκπομπή. Αν μας βάλεις ένα link τότε ίσως μπορέσουμε πολλοί από μας να σε θαυμάσουμε εν δράσει.Όσο για το ξεπούλημα του κορμιού, μην προχωρήσεις, δεν θα το αντέξω να σε μοιράζομαι, θα αυτοκτονήσω

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

Yoryis Regginos's picture

Για τα ωράρια σου, ας μη μιλήσω καλύτερα... Θού Κύριε!Για πες όμως, ο πληροφοριοδότης τι άλλο μπορεί να μας πει? Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να μάθω αν όντως εννοούσαν την επιθυμία τους για μεγαλύτερης διάρκειας εκπομπή αποκλειστικά για τα θέματα μας...Όσο για τον σύνδεσμο που λες, θα δω άμα τα καταφέρω να τον ανεβάσω. Ανάμεινε στην οθόνη σου.Και, τέλος, το κορμί αυτό το αγγελικό, δεν το αξιοποιείς κατάλληλα, άρα να το βάλω σε καλύτερη χρήση λέω. Προλαβαίνεις, δεν προλαβαίνεις..........

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

petrosgrafs's picture

Είναι ανώφελο να αναλώνεις τον χρόνο σου με ευτελείς παραστάσεις για να προσφέρεις σαρκικά στον αγώνα το πολύπαθο κορμί σου. Δεν πειράζει αν παραμείνει ανέγγιχτο και αμόλυντο μπορεί με το πέρας του χρόνου να το δωρίσεις ως ευγενή προσφορά στον Δήμο για να σου φτιάξουν το αλαβάστρινο και λαξευτό αγαλματίδιο, δεδομένης της ανιδιοτελούς προσφοράς σου στον άγνωστο κύπριο γκέι στρατιώτη.Ο πληροφοριοδότης δεν μπορεί να μου δώσει περεταίρω στοιχεία, αυτός απλώς μετέφερε τον συνωστισμό του γραφείου με το άκουσμα ότι εκπρόσωπος των κυπρίων ομοφυλοφίλων ονόματι Ρεγγίνος εισέβαλε στον Τηλεοπτικό Σταθμό για να τα βάλει με τους καθωσπρεπισμούς της κυπριακής κοινωνίας.  Αναμένω την ανάρτηση του πολύτιμου link, μου φαίνεται θέλεις να με καθηλώσεις στον υπολογιστή περασμένα μεσάνυχτα.     

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

paidia egw lew na kanoume kati sto themistokleous, na pame stin bouli kai na tou apagoreusoume tin eisodo, einai anepitrepto auto pou eipe. ta ehw hamena, o matsakis eihe pei kati paromoio sto eurokoinoboulio kapoia stigmi kai to LGTB lobby gemisan tin eisodo tou grafeiou tou me afises oti einai ratsistis.eisigoume na tou grapsoume epistoli an mi ti allo!Yiorgi mou den se eida alla thelw epeigontos to link please!Nadia

petrosgrafs's picture

 29/04/2010
Ο ΔΗΣΥ διαχωρίζει την θέση του 
 Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τη λύπη του για την καθυστέρηση να αντιδράσει και να διαχωρίσει τη θέση του από απαράδεκτες ύβρεις και χαρακτηρισμούς που έχουν εκφραστεί μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως για το θέμα ενός πιθανού συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ατόμων.Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως μια σύγχρονη, αδογμάτιστη Ευρωπαϊκή παράταξη που σέβεται την ατομική ελευθερία και αξιοπρέπεια, θα αξιολογήσει και θα τοποθετηθεί επί του ζητήματος όταν αυτό εγερθεί με τρόπο συγκεκριμένο.
πηγή: http://www.disy.org.cy/default.asp?id=688&ItemID=869&rcid=73&pcid=72&cid=73

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."

petrosgrafs's picture

δεν τολμά να αναφέρει καν το όνομα του βουλευτή του!Δεν είμαι 100% ικανοποιημένος αν και είναι μια κάπως δικαίωση.

"Σε περιβόλια με σπαρτά και αφθονία, μα έλειψε το νερό. Kι άμα δεν έχουμε να πιούμε, δεν έχουμε τίποτα..."